Dolors Ribera, veïna de la Garriga, publica el seu primer llibre de relats

Dolors Ribera, professora jubilada de la Garriga, acaba de publicar el seu primer llibre de relats.

0
243

Es tracta d’un recull de contes que, sota el títol Diari d’un negre (Editorial Comte d’Aure), volen ser un homenatge a tots aquells autors i autores que s’han mantingut en l’anonimat i que han posat el seu talent al servei d’altres persones.

L’autora estudia, des de fa anys, a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, on s’ha format i segueix l’itinerari formatiu especialitzat en narrativa i, concretament, en el conte.

Amb una prosa àgil, directa i treballada, Ribera presenta un ampli ventall de personatges, tan propers com entranyables. Els seus contes recreen moments quotidians, on ella és capaç no només de trobar-hi històries amagades, sinó també de descriure’n l’amalgama de sentiments, pensaments i contradiccions que les amara.

L’escriptora, llicenciada en psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha dedicat la seva vida professional a l’ensenyament. Durant anys va ser mestra a l’escola Tagamanent de la Garriga i, després, professora a l’Institut Vil·la Romana del mateix municipi. És autora de dues publicacions sobre l’adolescència, els seus conflictes i possibles solucions.

Per a aquest primer llibre de relats, es serveix de la figura de la persona que escriu anònimament per a altra gent i lliga, a través d’aquest personatge (que històricament s’ha conegut com a negre literari), els diversos contes que integren Diari d’un negre.

Tots els relats del llibre han estat escrits al llarg dels últims dos anys, i per crear-los l’autora afirma haver-se inspirat en el món que l’envolta: des dels detalls més petits del dia a dia fins a les converses o persones que li han passat pel costat. Fent gala d’una sorprenent capacitat d’observació, en la seva escriptura sovint sembla que el focus s’aturi en el punt més inesperat, on l’autora sap estirar-hi el fil d’una història que ens atrapa, ens emociona o ens diverteix.


Llibreries a la Garriga: L’Esplai / Biset / Strogoff / L’estanc de la plaça

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.