ERC amb Acord la Garriga aprova un pacte de govern amb els regidors no adscrits

El nou equip de 10 regidors assegura l’estabilitat a l’ajuntament

1

Les assemblees d’ERC i Acord Independentista de la Garriga han donat el vist i plau a un pacte de govern del grup municipal republicà amb els quatre regidors i regidora no adscrits del consistori de la Garriga. Segons l’alcaldessa Dolors Castellà, la suma de deu electes “donarà estabilitat a l’ajuntament de la Garriga”, que durant un any ha desenvolupat l’acció de govern a base de “negociacions complexes” per part del grup republicà, en minoria, amb la resta de grups del consistori.

El nou cartipàs, que es portarà al ple de juliol, permetrà desenvolupar un programa d’acció de Govern consensuat, en què les dues parts han trobat coincidències en els respectius programes. Per al grup republicà, el nou repartiment de responsabilitat també significa la descàrrega de treball per part d’alguns dels regidors “que durant un any han treballat molt dur però volem que segueixin treballant igual de bé els tres anys que resten de mandat”, a banda d’una consolidació que ha de servir també per a reforçar les actuacions de cara a la prevenció i lluita contra la COVID-19.

Nou cartipàs

A banda de pactar un programa de govern per al mandat, l’acord representa un canvi en el cartipàs municipal, de manera que Lluís Marco cedirà la primera tinença d’alcaldia a Jordi Pubill i Sauquet, que també assumeix la regidoria de Recursos Humans. L’Àrea de Territori també quedarà repartida entre Neus Marrodán i les regidories que assumeix Xavier Bernaldo: Habitatge i Projectes. Juliet Grau i Gil s’encarregarà de les regidories d’Igualtat i de Cooperació, dins de l’Àrea de Serveis a les Persones que encapçala Dolors Castellà. Finalment, Joan Esteban tindrà la tercera tinença d’alcaldia. El pacte està previst que es faci efectiu el proper 1 de juliol. Aquest dissabte 27 de juny ha de ser aprovat per part dels regidors no adscrits i el seu grup de suport.

L’assemblea republicana s’ha celebrat de forma presencial amb mesures estrictes de distància i protecció. La trobada ha servit per repassar aquest primer any de mandat, en què l’equip de govern ha hagut de fer front a diverses adversitats sobrevingudes, especialment la COVID-19. L’equip que encapçala Dolors Castellà ha adaptat el seu programa de govern a les circumstàncies, i algunes de les accions que s’havien de començar a visualitzar sobre aquestes dates hauran d’esperar o s’hauran de replantejar a causa de la previsió de menys recursos en la tresoreria o bé el canvi de prioritats.

ERC amb Acord

Article relacionat: Els quatre regidors sortints de JxLG entren a l’equip de govern amb ERC

Article anteriorA Cs la Garriga no sorprèn l’ampliació del Govern amb els 4 regidors no adscrits
Article següentEls quatre regidors sortints de JxLG entren a l’equip de govern amb ERC

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.