Els quatre regidors sortints de JxLG entren a l’equip de govern amb ERC

2
744
Ajuntament de la Garriga

Les desavinences de Jordi Pubill, Joan Esteban, Juliet Grau i Xavier Bernaldo amb el grup municipal de Junts per la Garriga varen derivar en el seu abandonament de la formació, tal com varen anunciar a mitjan mes de maig, passant a ser regidors no adscrits a l’Ajuntament. Ara, un mes i mig després, han resultat fructíferes les seves negociacions amb ERC amb Acord i formaran part de l’equip de govern, que ja comptarà amb majoria absoluta de 10 regidors.

Dolors Castellà assegurava que aquest acord “donarà estabilitat a l’Ajuntament de la Garriga”, després d’un any de govern republicà en minoria que ha requerit de “negociacions complexes”, alhora que servirà per a descarregar de feina alguns dels regidors actuals, que assumien moltes competències.

D’aquesta manera, Jordi Pubill passarà a ser el Primer Tinent d’Alcalde en detriment de Lluís Marco i assumirà les regidories de Recursos Humans, Turisme i Patrimoni; per la seva banda, Xavier Bernaldo i Neus Marrodán es repartiran l’Àrea de Territori, passant Habitatge i Projectes al primer; Juliet Grau recuperarà la regidoria d’Igualtat i també s’encarregarà d’Ocupació, mentre que Joan Esteban serà el Tercer Tinent d’Alcalde i representarà els no adscrits a les diferents comissions de l’Ajuntament.

El nou pacte, doncs, ha estat ratificat aquest divendres per les assemblees municipals d’ERC i Acord Independentista de la Garriga, amb 27 vots positius i tan sols 2 abstencions, alhora que Jordi Pubill destacava que el 70% dels membres de la llista de fa un any de Junts per la Garriga s’ha mostrat favorable a la decisió presa.

Així, els canvis al nou cartipàs es faran oficials el proper dia 1 de juliol, si bé els quatre regidors ja han començat a treballar des d’aquest mateix dilluns. Dijous a les 12 del migdia, en roda de premsa, es presentaran els detalls del pacte pels propers 3 anys a l’Auditori de la plaça del Silenci.

Article relacionat: ERC amb Acord la Garriga aprova un pacte de govern amb els regidors no adscrits

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.