Els quatre regidors sortints de JxLG entren a l’equip de govern amb ERC

2
Ajuntament de la Garriga

Les desavinences de Jordi Pubill, Joan Esteban, Juliet Grau i Xavier Bernaldo amb el grup municipal de Junts per la Garriga varen derivar en el seu abandonament de la formació, tal com varen anunciar a mitjan mes de maig, passant a ser regidors no adscrits a l’Ajuntament. Ara, un mes i mig després, han resultat fructíferes les seves negociacions amb ERC amb Acord i formaran part de l’equip de govern, que ja comptarà amb majoria absoluta de 10 regidors.

Dolors Castellà assegurava que aquest acord “donarà estabilitat a l’Ajuntament de la Garriga”, després d’un any de govern republicà en minoria que ha requerit de “negociacions complexes”, alhora que servirà per a descarregar de feina alguns dels regidors actuals, que assumien moltes competències.

D’aquesta manera, Jordi Pubill passarà a ser el Primer Tinent d’Alcalde en detriment de Lluís Marco i assumirà les regidories de Recursos Humans, Turisme i Patrimoni; per la seva banda, Xavier Bernaldo i Neus Marrodán es repartiran l’Àrea de Territori, passant Habitatge i Projectes al primer; Juliet Grau recuperarà la regidoria d’Igualtat i també s’encarregarà d’Ocupació, mentre que Joan Esteban serà el Tercer Tinent d’Alcalde i representarà els no adscrits a les diferents comissions de l’Ajuntament.

El nou pacte, doncs, ha estat ratificat aquest divendres per les assemblees municipals d’ERC i Acord Independentista de la Garriga, amb 27 vots positius i tan sols 2 abstencions, alhora que Jordi Pubill destacava que el 70% dels membres de la llista de fa un any de Junts per la Garriga s’ha mostrat favorable a la decisió presa.

Així, els canvis al nou cartipàs es faran oficials el proper dia 1 de juliol, si bé els quatre regidors ja han començat a treballar des d’aquest mateix dilluns. Dijous a les 12 del migdia, en roda de premsa, es presentaran els detalls del pacte pels propers 3 anys a l’Auditori de la plaça del Silenci.

Article relacionat: ERC amb Acord la Garriga aprova un pacte de govern amb els regidors no adscrits

Article anteriorERC amb Acord la Garriga aprova un pacte de govern amb els regidors no adscrits
Article següentOrdre del dia del Ple municipal telemàtic de juny de 2020
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.