La Cançó de Corpus que ha emocionat tot un poble

0
Joan Garriga - Imatge de Joan Giralt (@jogiralt)

Durant aquest ‘Corpus diferent’ que es va viure ahir diumenge a la Garriga, moltes varen ser les activitats alternatives que, gràcies a la tossuderia de la societat civil del poble i la voluntat de l’Ajuntament, varen permetre mantenir la il·lusió de la festa més emblemàtica que tenim. Enguany no hi havia catifes, però l’ou com balla va dansar a les escales del consistori i, al seu costat, uns impertèrrits gegants que no es volien perdre la jornada varen ser testimonis de balls d’homenatge als difunts i els herois anònims del coronavirus. Tot plegat, davant d’uns esglaons de l’Església engalanats amb gust solemne per a l’ocasió.

I d’entre aquestes i moltes d’altres propostes, una va brillar amb llum pròpia: la ‘Cançó de Corpus’, creació presentada amb tots els honors a la plaça i a través de les xarxes socials, amb puntualitat garriguenca, a la una del migdia.

Més d’un centenar d’artistes vinculats al món de la música del poble, coordinats per l’ideòleg del projecte, en Marçal Ramon, i sota l’atenta mirada de la càmera de Joan Giralt, han interpretat la lletra d’un dels nostres ambaixadors de més renom, en Joan Garriga. I tant de talent, unit als idíl·lics emplaçaments on s’ha enregistrat la peça i a la traça arranjadora de l’Iñaki Marquiegui i mescladora d’en Pau Vinyoles, no podia derivar en res que no fos una obra d’art.

Tal ha sigut el seu èxit que, en poc més de 24 hores, ja acumula més de 7.500 reproduccions a YouTube, sense comptar els centenars de vegades que s’ha vist a través d’altres plataformes, com ara Instagram. I és que, tanta és la qualitat de la cançó i el videoclip, que la revista Enderrock se’n feia ressò, com també Catalunya Ràdio o un dels programes més vists del país, el Planta Baixa de TV3… sense comptar, òbviament, els primers que sempre arriben a la notícia: els mitjans locals com Ràdio Silenci o VOTV.

Gaudiu de la ‘Cançó de Corpus’!

Els crèdits de la cançó

Composat pel cantautor Joan Garriga, el tema uneix més d’un centenar d’artistes de l’escena musical garriguenca a través d’una lletra en relació a la tradició floral del municipi.

Violoncels, contrabaixos, guitarres, bateries, trombons, acordeons, veus, entre molts d’altres instruments, s’han enregistrat a l’estudi de so de la Fournier amb Iñaki Marquiegui com a arranjador i Marçal Ramon a la producció.

La gravació del videoclip s’ha fet a diversos llocs emblemàtics de la Garriga com la Casa Raspall, Can Nualart, la vil·la romana de Can Terrers o el refugi antiaeri.

El recorregut audiovisual i geogràfic ha anat a càrrec del realitzador Joan Giralt. Hi ha col·laborat també el mesclador Pau Vinyoles.

Article anteriorEntomem el repte, per una Festa Major desconfinada
Article següent20 de juny, Dia Mundial dels Refugiats
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.