Entomem el repte, per una Festa Major desconfinada

0

Malgrat la situació extraordinària que estem vivint arran de la crisi sanitària de la COVID-19 i les seves conseqüències, considerem que el projecte Saligarda —Festa Major Popular de la Garriga— té més sentit que mai.

Hem viscut dies molt durs, de patiment, dol i esforç immesurable per part dels qui estaven a primera línia, sigui a les residències, als hospitals o fent el possible per cobrir les diverses necessitats socials. Ara, més que mai, és el moment de demostrar que la cohesió social és una eina vital per fer front a una pandèmia d’aquestes característiques.

Davant un context que afavoreix l’aïllament social i unes polítiques que prioritzen el lucre i deixen de banda la cultura de base, creiem més necessari que mai enfortir els vincles comunitaris al poble i la cultura, i la Festa Major n’és un puntal clau. D’aquesta manera, creiem que cal superar la Fase 0 de “festes virtuals” i trobar alternatives que, prenent les precaucions necessàries per garantir la salut de tothom, permetin celebrar una Festa Major Alternativa amb la major normalitat possible.

Cal superar la Fase 0 de “festes virtuals” i trobar alternatives que, prenent les precaucions necessàries per garantir la salut de tothom, permetin celebrar una Festa Major Alternativa

Som molt conscients de les limitacions i de la responsabilitat que comporta plantejar una festa d’aquestes dimensions en la situació actual: econòmiques (de moment no disposem de cap subvenció), de temps (sigui per les expectatives posades en la Comissió de Festes o l’impacte mateix del virus) i sanitàries (que obliga a replantejar el format de moltes activitats i probablement a cancel·lar-ne d’altres). Així i tot, veiem aquesta situació com una oportunitat per ser més creatius que mai i utilitzar la intel·ligència col·lectiva que hem demostrat en tantes altres ocasions. Així doncs, us emplacem a valorar la possibilitat d’organitzar o proposar una activitat per la Saligarda 2020! 

Més enllà de la voluntat, però, tenim poques certeses. A hores d’ara no hi ha cap protocol sanitari específic que defineixi les directrius per esdeveniments d’aquestes característiques per finals de juliol i tampoc podem oblidar que la situació sanitària pot canviar. Tot i això, comencem a treballar perquè la Saligarda pugui dinamitzar la vida al poble, un any més, durant un cap de setmana i trobar un finançament que permeti garantir les condicions òptimes per realitzar la festa.

Aquesta darrera setmana hem fet arribar un correu electrònic a les entitats de la nostra base de dades per tal que cada una d’elles pugui proposar activitats. Si la teva entitat no l’ha rebut i vol participar o proposar, envieu-nos un correu a saligarda.lagarriga@gmail.com. Per altra banda, si no pertanys a cap entitat i vols proposar activitats, pots fer-ho a través d’aquest formulari a fins al diumenge 21 de juny. També volem recordar que les assemblees sempre són obertes i que tothom hi és benvingut. Anirem anunciant les pròximes dates via Instagram.

Entre totes, tot!

Assemblea de la Saligarda La Garriga

Article anteriorJa hi ha guanyadors del concurs de relats de La Garriga Guerrera
Article següentLa Cançó de Corpus que ha emocionat tot un poble
La Saligarda és un projecte de Festa Major alternativa, participativa, popular, oberta i local a la Garriga. Escriu-nos propostes o vine a les reunions per dissenyar, organitzar i tirar endavant aquesta festa #delpoblealpoble!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.