El nou Corpus que ens toca viure

1
Aquesta imatge de carrers plens de gent badant entre catifes de flors, enguany no es repetirà - Fotografia d'arxiu (2013)

Degut a les restriccions que tots coneixem pel que fa a la celebració d’actes públics i les mesures que han obligat a cancel·lar festes tant importants com Sant Jordi o la pròpia Festa Major, la jornada de Corpus d’enguany tampoc podrà ser com estàvem acostumats a viure. Lluny de resignar-se, però, entitats, veïns i ajuntament han espremut enginy per presentar propostes alternatives que ajudin a mantenir viva la flama d’aquest dia i la seva tradició.

Així, moltes són les sorpreses i activitats que, malgrat la situació, s’oferiran a la Garriga el proper 14 de juny i els dies anterior per tal que petits i grans puguin gaudir al màxim del Corpus 2020. Us ho desgranem tot seguit:

Finestres i balcons engalanats en memòria dels qui més han patit la COVID-19. Enguany es recuperaran les llumenetes amb què tradicionalment es guarnien enramades, finestres i balcons, alhora que es convida tothom a fer-ho també a casa seva, amb petits punts de llum com poden ser espelmes, bombetes o petits leds. De la mateixa manera, s’anima a completar la decoració amb clavells o dibuixos relacionats amb la festa, així com a elaborar catifes pròpies amb materials orgànics des de casa.

Etiqueta per un Corpus digital. Com que els carrers no estaran engalanats com de costum, tothom qui vulgui compartir la seva particular jornada a través de les xarxes socials, ho podrà fer mitjançant el hashtag #UnCorpusDiferentLG.

Ràdio Silenci, per la seva banda, oferirà una programació especial durant la jornada de diumenge, i una instal·lació estàtica instal·lada a l’entrada del consistori representarà la presència innegociable d’entitats culturals vinculades a la festa.

Domassos als balcons i mascaretes de Corpus. Gràcies a una subvenció de 3.000 euros de l’Ajuntament de la Garriga, tothom qui ho desitgi pot adquirir els nous domassos que l’Associació Corpus la Garriga ha confeccionat per aquest any. Es pot fer a la modisteria Montse Codina (c. Can Xic 2) per tan sols 20 euros. La mateixa modisteria ofereix, també, mascaretes de Corpus per encàrrec.

Vídeos stop-motion. Qui s’hi animi, podrà participar, també, en l’elaboració de vídeos mitjançant aquesta tècnica de gravació (fotografia a fotografia, creant moviment), inspirant-se en elements que simbolitzen el Corpus com ara l’ou com balla, la guerra de clavells, les flors o la gent.

Activitats simbòliques. Un toc de gralla matinal despertarà els veïns per anunciar el començament de la festa de Corpus i una dansa de La Garriga Balla, a la plaça, servirà d’homenatge a totes les víctimes del coronavirus i tots aquells que han treballat i treballen durament contra la pandèmia. Per altra banda, una ornamentació floral guarnirà les escales de l’església i la façana de l’Ajuntament, alhora que es muntarà l’Ou com balla i uns altars florals es confeccionaran a la Fundació Maurí i també a l’església.

Videoclip de la “Cançó de Corpus”. Un centenar d’artistes han preparat una sorpresa musical en forma de vídeo, enregistrat a alguns dels llocs més emblemàtics de la Garriga. La creació, composada per Joan Garriga i produïda per Marçal Ramon, és d’una gran complexitat i ha requerit la implicació d’una gran part del teixit musical del poble, que ha pogut enregistrar a l’estudi de so de la Fournier, amb Iñaki Marquiegui com a arranjador. La creació final, sota la realització de Joan Giralt, veurà la llum a través de les xarxes socials de l’ajuntament el mateix diumenge dia 14 de juny, a les 13 h.

Violoncels a Can Raspall – Imatge de Joan Giralt (@jogiralt)
Joan Garriga – Imatge de Joan Giralt (@jogiralt)

Programació de la festa del Corps a la Garriga (de l’11 al 14 de juny):

De l’11 al 14 de juny

 • Exposició de l’altar “Al·legoria de Corpus”. A la Fundació Maurí (c. Cardedeu 17).

Dijous, 11 de juny

 • A les 19 h, Missa solemne de Corpus i adoració eucarística. A l’Església Parroquial.

Diumenge, 14 de juny

 • A les 7 h, Matinades. Amb Grallarriga i el Clavellot, pels carrers del centre fins a la plaça de l’Església.
 • Durant tot el dia, instal·lació simbòlica de les entitats de cultura popular: altar, Ou com balla i ornamentacions florals de Corpus a la plaça de l’Església.
 • Durant els oficis, exposició de la Catifa Solidària. Amb els aliments donats durant la setmana al banc d’aliments, a l’Església Parroquial.
 • A les 9 h, inici del programa especial de Ràdio Silenci.
 • A les 11:30 h, Ofici solemne de Corpus, a l’Església Parroquial
 • A les 12:30 h, inici del programa especial de VOTV.
 • A les 12:30 h, benedicció amb el Santíssim Sagrament, a la plaça de l’Església.
 • Ball homenatge, amb La Garriga Balla, en homenatge a la gent que ha patit la malaltia o ha treballat donant servei durant l’epidèmia. A la plaça de l’Església.
 • A les 13 h, presentació a les xarxes socials de l’Ajuntament de la Cançó de Corpus, amb la implicació de més de 100 músics i artistes de la Garriga, amb la gravació de diferents llocs emblemàtics de la Garriga.
 • A les 20 h, Fi de festa, amb els diables del Front Diabòlic, a la plaça de l’Església.

Recordeu que en tots els actes cal complir les mesures de seguretat i és obligatori l’ús de mascareta.

Article anteriorTornen les sessions del Cineclub a l’Alhambra
Article següentJa hi ha guanyadors del concurs de relats de La Garriga Guerrera
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.