L’Estat espanyol, contra els Drets Humans i la democràcia

No oblidem: exigim la llibertat de les preses i presos polítics, l'anul·lació de les causes pendents i el retorn a Catalunya de les exiliades i els exiliats polítics

0

“El govern d’Espanya i el Sistema Judicial espanyol com a parts integrants de l’Estat espanyol, en la cúspide es troba Felip VI, successor de Joan Carles I, que va ser nomenat rei pel dictador Francisco Franco”.

Van posar en marxa la “Causa General contra el Independentismo Catalán”, seguint el model que Franco va utilitzar a la postguerra civil espanyola “Causa General contra Rojos, Separatistas, Republicanos Masones y Demócratas en general”.

El TOP (Tribunal de Orden Público) del franquisme va mutar en l’Actual Audiència Nacional, on es va iniciar la causa contra l’independentisme. Aquesta va continuar al Tribunal Suprem que, després d’un judici vergonyós, va sentenciar les preses i els presos polítics a llargues penes de reclusió a la presó. Tant el judici com les condemnes han estat denunciades per Amnistia Internacional, pel Comitè de Drets Humans de l’ONU, per Human Rights Watch i altres organitzacions internacionals de prestigi. Malgrat això, totes aquestes persones condemnades continuen essent delinqüents comuns per a l’Estat espanyol, que mai els ha reconegut com a preses i presos polítics, ni ha atès les peticions internacionals d’alliberament.

Al mateix temps resten oberts i pendents de sentència el judici contra el Major Trapero, el dels càrrecs de la Generalitat, el de la taula del Parlament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el del Molt Honorable President Quim Torra davant el Tribunal Suprem, els dels CDRs empresonats injustament i acusats de terrorisme la tardor passada, l’empresonament preventiu totalment injust i injustificat de Dani Gallardo i, finalment, l’intent d’acusar davant el Tribunal Suprem la diputada Laura Borràs.

Continuen els exiliats i les exiliades polítiques, començant pel President Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí, que malgrat que són eurodiputats amb immunitat parlamentària, no poden trepitjar territori català per por a ser detinguts injustament. En una situació semblant, però sense immunitat parlamentària, s’hi troben Lluís Puig, Meritxell Serret, Anna Gabriel, Marta Rovira i alguns pendents de deportació com el cantant Valtonyc.

Recordem a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, als quals se’ls permet sortir unes hores per a treballar o fer voluntariat com a part del pla de rehabilitació per a delinqüents comuns quan són persones i polítics demòcrates presos per haver exercit el mandat del poble català. En contraposició, els repressors reben per part de l’Estat espanyol medalles i prebendes consumant la vergonya democràtica espanyola.

Que la crisi de la pandèmia no ens faci oblidar els efectes de la repressió de l’Estat espanyol. Val la pena recordar aquelles persones perseguides i represaliades per defensar els drets de tothom. No oblidem tots i a totes les que han passat i estan passant nits injustament segrestades, encausades, deportades, destituïdes, exiliades, represaliades, colpejades i maltractades per un sistema que no respecta els Drets Humans.

Davant d’aquesta situació, exigim la llibertat de totes les persones encausades i condemnades. Així mateix, exigim la llibertat del nostre poble. Demanem a les institucions polítiques catalanes, així com als experts i associacions vinculades al dret, que ho exigeixin amb fermesa.

Per tot això, el nostre objectiu continua sent clar i contundent. Si perseverem ho aconseguirem!

Recordeu que podeu escriure cartes per fer-los costat a les següents adreces:

  • Carme Forcadell Dolors Bassa Centre Penitenciari Mas d’Enric Centre Penitenciari de Puig de les Basses Mòdul de dones Mòdul de dones Travessia Comella Moro, 15 Raval Disseminat 53 43764 El Catllar (Tarragona) 17600 Figueres (Girona)
  • Charaf Fadlaoui Ibrahim Afkir Centre Penitenciari de Puig de les Basses Centre Penitenciari de Puig de les Basses Mòdul 1 Mòdul 1 Raval Disseminat 53 Raval Disseminat 53 17600 Figueres (Girona) 17600 Figueres (Girona)
  • Oriol Junqueras Raül Romeva Centre Penitenciari de Lledoners Centre Penitenciari de Lledoners Mòdul 2 Mòdul 2 Carretera C-55, km 37 Carretera C-55, km 37 08250 Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona) 08250 Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona)
  • Jordi Sànchez Jordi Cuixart Centre Penitenciari de Lledoners Centre Penitenciari de Lledoners Mòdul 2 Mòdul 2 Carretera C-55, km 37 Carretera C-55, km 37 08250 Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona) 08250 Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona)
  • Joaquim Forn Jordi Turull Centre Penitenciari de Lledoners Centre Penitenciari de Lledoners Mòdul 2 Mòdul 2 Carretera C-55, km 37 Carretera C-55, km 37 08250 Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona) 08250 Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona)
  • Josep Rull Daniel Gallardo (detingut a Madrid) Centre Penitenciari de Lledoners Centro Penitenciario Madrid II Mòdul 2 Módulo 2 Carretera C-55, km 37 Carretera Alcala-Meco, km 4,5 08250 Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona) 28805, Alcalá de Henares (Madrid)

Llibertat Presos i Preses Polítiques, Exiliades i Represaliades! Exigim l’anul·lació de la causa i la llibertat del nostre poble!

Consell Local per la República La Garriga

Article anterior‘Benvolgut virus’, l’acció artística de La Filanda pels espais culturals de la Garriga
Article següentAl·legoria de Corpus
Consell Local per la República La Garriga. Amb la legitimitat del Primer d'octubre. Oberts a la ciutadania, entitats i càrrecs electes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.