Al·legoria de Corpus

La Fundació Maurí confecciona un altar floral per sumar-se a la Festa de Corpus

1

El proper dijous 11 de juny en motiu del Corpus, la Fundació Maurí se suma a la celebració d’aquesta festa tan arrelada a la Garriga confeccionant un altar a l’interior de la seva seu. Cada Festa de Corpus, la Fundació Maurí realitza una jornada de portes obertes que atreu centenars de visitants, juntament amb alguna exposició temàtica per tal de reforçar la festa garriguenca per excel·lència. A més a més, l’any passat i en motiu de la celebració dels 50 anys de la creació de la Fundació, l’any 1969, l’entitat amb seu al carrer de Cardedeu de la Garriga va realitzar un altar floral a peu de carrer, que enguany es transformarà en un d’interior.

L’altar d’enguany porta per títol ‘Al·legoria de Corpus’ perquè vol ser una explicació de l’origen de la festa a través de l’eucaristia i, a diferència de l’any passat, ha estat confeccionat únicament amb diversos objectes procedents de la col·lecció de la Fundació, adquirits per Josep Maurí abans de morir el 1967.

L’altar podrà visitar-se del dijous 11 de juny fins al diumenge 14 de juny, de les 10 del matí a les 9 del vespre i serà visible des del carrer estant, atès ha estat confeccionat en una de les sales que dóna al mateix carrer per tal de complir amb les mesures de contenció de la Covid-19.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona. Aquest 2019 la Fundació Maurí celebra els 50è aniversari de la seva creació amb l’organització de diferents actes.


Fundació Maurí

Article anteriorL’Estat espanyol, contra els Drets Humans i la democràcia
Article següent‘Destapa’t’,  el concurs de tapes des de casa que proposa Projecte Mexcla’t
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.