‘Benvolgut virus’, l’acció artística de La Filanda pels espais culturals de la Garriga

“Benvolgut virus, no podràs matar la Cultura!” La Filanda Espai de Creació ha iniciat aquest divendres 5 de juny una acció artística a través de cartells en tres idiomes (català, castellà i anglès) per reivindicar els espais culturals de la Garriga que han estat tancats pel confinament degut a la COVID-19.

0

La idea i concepte d’aquesta intervenció a espais culturals que encara estan tancats al públic i que, en certa part, perden identitat perquè han perdut el seu funcionament, és el d’aportar art i cultura a les persones que els donem veu, en aquest cas en forma de cartell. “Benvolgut virus. T’advertim: seguirem ballant” o “Benvolgut virus. T’advertim: no podràs matar el cinema” són alguns dels textos.

La campanya vol ser un missatge de força ara que hem passat els moments més durs de la pandèmia i que, amb l’esforç de tothom, sembla que l’estem combatent de la millor manera possible. L’objectiu és donar suport a la cultura, ja que gran part de les persones que viuen de llenguatges artístics veuen el seu futur molt més incert que no pas qui té un altre tipus d’ofici. A més, també afecta de manera directa a tothom, perquè tots tenim ganes de tornar a ballar, d’anar a concerts, de gaudir de l’art i cultura més enllà de les pantalles del telèfon o de l’ordinador. És un primer pas d’ànim i suport a la cultura: el virus no podrà amb nosaltres.

La idea sorgeix a partir d’una fotografia del Cinema Alhambra, penjada a l’Instagram del fotògraf Ramon Ferrandis, on només es veia el rastre dels cartells que mesos enrere anunciaven la cartellera i ens vam adonar que tot espai de la cultura encara estava tancat; així vam decidir d’actuar a altres espais que acullen art i cultura de la Garriga, com són la Sala d’Art i Exposicions Andreu Dameson, el Teatre Municipal de la Garriga El Patronat, l’Auditori i Escola Municipal de Música, l’Escola Municipal d’Art i Disseny (EMAD), el Centre Cultural Can Luna i la placeta on hi ha el roure, prop de l’estació, on se sol ballar lindy hop.

Aquesta acció s’ha desenvolupat amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Garriga, que ha apostat d’una manera ràpida i efectiva per que aquesta acció. Com tota acció d’art efímer, perdria sentit si aquests cartells es pengessin quan ja haguem passat de fase; justament estan treballant perquè això sigui possible i s’han adherit a la proposta.

La Filanda espai de creació

Article anteriorCorpus 2020: un Corpus diferent
Article següentL’Estat espanyol, contra els Drets Humans i la democràcia
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.