Josep Carner a la Garriga

La Fundació Maurí rememora amb una petita exposició l’estada del poeta al poble

0

El proper dijous 4 de juny, en motiu de la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural i coincidint amb els 50 anys de la mort del poeta Josep Carner, la Fundació Maurí obrirà una petita exposició rememorant l’estada que el Príncep dels poetes catalans (així era conegut Carner) va fer a la Garriga la primavera de 1970.

Per aquest motiu, el patronat de la Fundació ha reunit en una petita exposició diferents llibres de Josep Carner provinents de la biblioteca de la Fundació. El vell poeta —un símbol de la resistència cultural antifranquista— va signar-los personalment l’abril de 1970 quan visità la seu de la Fundació, setmanes abans tornar a Brussel·les, on moria al cap de poc.

La visita del poeta s’explica perquè, entre el 3 d’abril i el 21 de maig de 1970, durant la seva breu estada a Catalunya, Josep Carner —acompanyat de la seva esposa Émilie Noulet— passà 15 dies al vell balneari Blancafort per descansar i alleugerir l’agenda plena d’actes que tenia durant les setmanes que passà a Catalunya.

El patronat de la Fundació Maurí, assabentat de la presència del poeta al balneari, el convidà a visitar la seu tot just inaugurada un any abans (1969) i, en una senzilla però emotiva visita, Josep Carner signà els llibres que la Fundació tenia d’ell i departí amb els membres de junta.

Commemorant doncs els 50 anys de la mort de Carner (aquest 2020 la Generalitat l’ha declarat Any Carner) i, alhora, l’estada del poeta a la Garriga, el patronat ha volgut recordar l’efemèride amb aquesta senzilla exposició que es podrà veure de dijous 4 de juny a diumenge 7 de juny, de 10 del matí a 9 del vespre. 

En motiu de la COVID19, la Fundació Maurí roman encara roman tancada al públic i, per això, la mostra es podrà veure en format aparador des del carrer estant, a través de la finestra del carrer de Cardedeu número 17, seu de la Fundació.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona. Aquest 2019 la Fundació Maurí celebra els 50è aniversari de la seva creació amb l’organització de diferents actes.


Fundació Maurí

Article anteriorC-Fest Opening!
Article següentAquesta tarda, pedalada en favor de l’ús de la bicicleta a la Garriga
El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari i historiador local Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la població. Ubicada en la que fou la seva casa natal, la Fundació mostra, a més d'una important selecció de materials arqueològics, importants col·leccions de pintura i escultura, un arxiu fotogràfic de 70.000 imatges de la Garriga, 2.000 fotografies en clixé de vidre, així com l'arxiu històric de la Garriga i una biblioteca especialitzada en història, amb 6.000 volums. A l'últim pis de la Fundació, s'hi pot trobar l'antic cadirat gòtic de la Catedral de Girona. (Viquipèdia).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.