La duresa dels comiats en temps de coronavirus

2

Avui fa un mes que es va captar aquesta escena al cementiri de La Doma: dos operaris, degudament equipats amb mascareta i guants, introduïen al nínxol familiar el fèretre d’en Salvador Solà i Dachs, víctima, als 86 anys, del coronavirus. En Vadó perdé la vida la matinada del dissabte 28 de març, després d’uns dies ingressat a l’Hospital de Granollers.

Vivia a l’Asil Hospital de la Garriga des de la seva jubilació i va estar sempre vinculat a multitud d’entitats culturals i esportives del poble, fos participant amb el club l’handbol, confeccionant catifes de Corpus o pujant cada any a l’escenari (els últims 12!) per actuar a la funció nadalenca d’Els Pastorets. Sens dubte, hagués omplert d’amics i familiars la plaça de l’Església el dia del seu comiat, però les restriccions sanitàries derivades de la plaga de la COVID-19 ens deixen una impactant estampa, amb tan sols dos assistents a una silenciosa cerimònia.

El seu cas, malauradament, és un dels tants que s’han donat a la Garriga i arreu, amb restriccions implacables, sovint incomprensibles, que impedeixen brindar un adéu digne als éssers estimats i compartir degudament un dol que ara toca passar en macabre confinament.

Per a tots aquells a qui els toca patir la duresa dels comiats en temps de coronavirus, queda el testimoni més empàtic de les càmeres del documentalista Joan Giralt i del fotoperiodista Ramon Ferrandis. Que les seves imatges i aquest mateix article, doncs, serveixin de record i homenatge als que ens han deixat i la gent que els estima.


Article anteriorMés art i més solidaritat en la tercera setmana de ConfinaFest20
Article següentLa #SaligardaConfinada segueix en peu!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.