Cau Sant Jordi… i també Corpus

0
Aquesta imatge no es podrà repetir, enguany, als carrers de la Garriga

A causa de la situació derivada de la crisi de la COVID-19, el sector del llibre i el Gremi de Floristes varen acordar el passat dimarts anul·lar la festa de Sant Jordi i traslladar-la, si finalment fos possible, al dijous 23 de juliol d’aquest mateix any. Aquesta dura decisió representa un cop dur per l’economia d’un sector que necessita aquesta festivitat per quadrar els números de tot l’any, sense obviar que aquesta és, per a molts, la festivitat més emblemàtica del país i un dia de gran celebració.

I a aquesta nova víctima del coronavirus s’hi ha de sumar, també, el Corpus de la Garriga previst pel 14 de juny, segons informaven Ajuntament i la pròpia associació cultural en una notícia que reproduïm tot seguit:

El context excepcional de l’actual crisi sanitària no permetrà que el proper 14 juny els carrers de la Garriga s’omplin de catifes i, sobretot, del nombrós públic que any rere any visita el poble per gaudir d’aquesta jornada històrica i coneguda arreu.

 

“La crisi provocada per la Covid-19 ens ha obligat a prendre la més difícil de les decisions: enguany no podrem engalanar els carrers de la Garriga amb catifes de flors, ni tampoc podrem fer un esdeveniment multitudinari”, han explicat l’alcaldessa Dolors Castellà i la regidora Meritxell Catalan, en nom de les diverses entitats que participen de la jornada, en un comunicat. “Per responsabilitat, i mirant de preservar la salut pública, tenim clar que enguany la festa de Corpus no podrà ser com ens agradaria”, hi afirmen.

 

No obstant això, l’organització recorda que “Corpus no són només les catifes de flors, sinó que és també la participació popular de les entitats, del veïnat i la comunitat educativa; també la missa, la processó, la clavellada, la festa, la música i la participació social de tota la ciutadania en aquesta festa que tant estimem”. És per això que totes les entitats implicades en la Diada de Corpus de la Garriga seguiran treballant perquè durant la setmana del 8 al 14 de juny la gent de la Garriga pugui tenir ben present aquesta data assenyalada.

 

Aquest any, l’Associació Cultural Corpus la Garriga havia iniciat un treball transversal amb l’Ajuntament, la Parròquia de Sant Esteve de la Garriga i algunes persones representatives de la cultura popular. Amb aquest treball conjunt, que es trobava en un estat molt avançat, es pretenia donar encara més valor a la festa de Corpus, tot destacant-ne els elements de patrimoni immaterial que la caracteritzen –catifes de flors, les enramades, la processó, la clavellada, els entremesos i les músiques de la cultura tradicional i popular, els balls de Corpus– i cercant l’equilibri entre la tradició religiosa i la tradició popular que la singularitzen.

 

Des de l’organització es fa saber que  tan aviat com la pandèmia ho permeti es tornarà a treballar per establir les bases de la festa de Corpus de l’any vinent, amb “el desig de fer possible tot allò que aquest any el poble no podrà viure”.

Article anteriorEl pagès garriguenc Isidre Catafal, testimoni del drama de la pagesia
Article següentNou nou cap de setmana ple de propostes de la Saligarda Confinada
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.