Manifest del CLxR La Garriga en relació a la crisi del coronavirus

Des del Consell Local per la República Catalana La Garriga volem compartir el nostre sentir sobre els fets que estan succeint.

0

Aquests dies tenim sentiments contraposats. Per una banda, sentim gran tristesa per tots els nostres veïns que ens han deixat i volem aprofitar per donar el nostre més sentit condol a familiars i amics, així com desitjar la prompta recuperació dels afectats; per altra, també tenim una immensa gratitud per totes les persones que estan treballant a primera línia.

D’altra banda, des del Consell Local per la República La Garriga, denunciem l’Estat espanyol, que ha aprofitat la crisi pandèmica per imposar-nos un nou 155, un 155 sinistre que afecta directament a la salut. Per això denunciem els següents greuges:

  • Recentralització de les competències en matèria sanitària.
  • Negligència en termes de confinament, compra i distribució de material de protecció.
  • Abús de confiança i menysteniment de l’afectació real del virus en moments de necessitat.
  • Realització de compres inadequades i acaparament de material.
  • Ofegament d’autònoms, inquilins, treballadors i assalariats a través de la imposició d’impostos en aquest moment crític.
  • Constants atacs al President Torra i la gestió catalana de la crisis en un afany per minar l’autonomia catalana.

Cal recordar, a més, les amenaces del Tribunal Suprem a les Juntes de Tractament perquè de cap manera els Presos Polítics puguin passar el confinament a casa seva. Nosaltres, però, manifestem i reiterem la necessitat del seu alliberament total immediat.

Aquest context es desenvolupa amb les limitacions que té Catalunya pel fet de ser encara una autonomia i no un Estat sobirà. La República Catalana ens hagués permès fer front amb més eficàcia a aquesta pandèmia

Aquesta crisi ens demostra, de nou, que cal assolir la plena sobirania per reconstruir el país sense l’espoli continu de l’Estat espanyol (recordem que aquest és d’entre 12.000 i 16.000 milions anuals) i les limitacions que ens imposen, així com disposar de la llibertat d’acció per a autogestionar les crisis que afecten al nostre país. Necessitem la República Catalana per millorar la vida de tots els ciutadans i ciutadanes d’ara i els que vindran. És per això que, al poble, continuem organitzant-nos.Aquest context es desenvolupa amb les limitacions que té Catalunya pel fet de ser encara una autonomia i no un Estat sobirà. La República Catalana ens hagués permès fer front amb més eficàcia a aquesta pandèmia, tenint la capacitat de gestionar els nostres recursos de la manera més eficient i eficaç possible. La sobirania fiscal ens permetria oferir suport econòmic al nostre teixit industrial, especialment a les empreses petites i mitjanes, així com als treballadors autònoms i assalariats.

No volem acabar sense oferir tot el nostre suport en aquesta crisi a través de la campanya del Fons Republicà d’Acció Solidària, on hi podeu fer donacions per a lluitar contra el coronavirus en clau republicana.

També us animem a que ens feu arribar proposes i/o suggeriments al nostre correu electrònic: cxrclagarriga@gmail.com.

Llibertat Presos Polítics!

Consell Local per la República La Garriga

Article anteriorComunicat dels Socialistes de la Garriga davant del vídeo del Mercat No Sedentari
Article següentMindfulness des de casa i gratuït, gentilesa de la FUMH
Consell Local per la República La Garriga. Amb la legitimitat del Primer d'octubre. Oberts a la ciutadania, entitats i càrrecs electes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.