Comunicat de l’Asil Hospital en relació a la situació actual i els resultats dels PCR’s

1

A data 10 d’abril de 2020 l’Asil Hospital de la Garriga continua en un estat d’emergència degut a la pandèmia del Covid19. Des de l’inici del confinament, el 14 de març, hi ha hagut un total de 27 defuncions d’un total de 119 residents (la capacitat residencial es de 123 però les places ocupades a data del confinament eren 119).

Només dues d’aquestes defuncions han estat confirmades per causa del Covid19.

Aquesta setmana s’han dut a terme els tests o PCR i els resultats són els següents:

  • 45 residents amb resultat negatiu de PCR.
  • 46 residents amb resultat positiu de PCR.
  • 1 resident pendent de rebre el resultat.
  • 62 treballadors/es amb resultat negatiu de PCR.
  • 4 treballadors/es amb resultat positiu de PCR.
  • 46 treballadors/es pendents de rebre el resultat.

Des de la residència Asil Hospital es comunicarà a totes les famílies els resultats dels PCR’s i se’ls donarà la possibilitat de portar el seu familiar a casa temporalment. Tots els residents tenen aquesta opció però les condicions seran diferents depenent del resultat del PCR.

Des de la residència Asil Hospital es comunicarà a cada treballador/ora el resultat del seu PCR i les indicacions que cal seguir segons sigui aquest.

Les accions que durà a terme la residència un cop és coneixedora dels resultats dels PCR’s del residents i dels treballadors/res seran:

  1. Procedir a una altra desinfecció extraordinària dels espais comuns i de les habitacions a càrrec del cos de bombers que començarà dissabte dia 11.
  2. Distribuir els residents per plantes/zones de la residència en funció del resultat del PCR i continuar amb l’aïllament de tots i totes.
  3. Comunicar a aquells treballadors/es que estiguin en actiu i siguin positius de PCR, tot i ser asimptomàtics, que deixin de venir al centre i que es posin en contacte amb el seu CAP corresponent per seguir les seves instruccions, inclosa la baixa mèdica.
  4. Comunicar als treballadors que actualment es troben en situació de IT (per símptomes de Covid19) i que hagin donat negatiu de PCR que han de demanar l’alta laboral i incorporar-se al seu lloc de treball de manera immediata.

A més, es continuaran seguint els protocols establerts en l’actual situació d’emergència, i es continuarà treballant perquè les atencions als residents siguin de la qualitat i nivell que correspon a una residència que té cura de persones amb una salut fràgil.

Es continuarà comptant amb el suport i l’ajut del Servei Mèdic de MUTUAM i del Servei Mèdic del CAP de la Garriga per a garantir el servei habitual.

Es continuarà comptant també amb del Departament de Salut, del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès i de l’Ajuntament de la Garriga per a tot allò que requereix el centre segons les seves funcions i responsabilitats.

Es continuarà comptant també amb la xarxa de voluntariat de la Garriga que aporta el material de prevenció que complementa el que disposa el mateix centre i que és de vital importància.

Finalment, agraïm la dedicació, esforç i rigor de tot el personal de la residència, que com sempre, està fent possible que la nostra gent gran estigui atesa en les millors condicions; i de les famílies, que aquests dies no poden visitar presencialment les persones residents i que suporten també una gran pressió. 

Fundació Asil Hospital La Garriga

Article anteriorLa Saligarda organitza una festa de primavera confinada
Article següentL’Ajuntament es defensa de les crítiques al mercat de dissabte amb un comunicat
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.