Per lluitar contra la crisi del coronavirus… polítiques d’esquerres!

0

Fa setmanes que vivim una situació anòmala pel nostre poble i pel nostre país. El coronavirus ha colpejat el nostre dia a dia, les nostres vides, les nostres famílies, amics i amigues i els nostres veïns i veïnes. Però també ha colpejat les botigues, els bars i restaurants del nostre poble, centres educatius, petits i grans negocis de la nostra vila i, de manera important, als i les nostres autònoms.

Els Socialistes de la Garriga, arran d’aquesta situació, vam proposar a l’equip de govern una sèrie de mesures per ser estudiades, que impulsaven ajuts socials i fiscals per a les famílies garriguenques.

Pròrroga o fraccionament d’impostos com l’IBI, l’impost de vehicles o la taxa de recollida de residus, una exempció de la taxa d’ocupació de via pública per a bars i restaurants des de l’1 de març i fins al 30 de setembre, per impulsar la temporada d’estiu i recuperar part de les pèrdues que estan patint aquestes dies; el no cobrament de la zona blava i lliure aparcament a la zona vermella fins a la Festa Major i l’exempció del 100% del rebut de la recollida de residus durant el 2n trimestre de 2020.

Per altra banda i en una línia molt més general, hem demanat ajuts als lloguers per a totes aquelles persones que demostrin haver patit un ERTE o per una no renovació del seu contracte laboral durant aquesta situació, a més de que tinguin una reducció en totes les quotes municipals, garantint així l’accés als subministraments (llum, aigua i gas) a totes les llars.

Per últim, des de el PSC de la Garriga estem treballant en una idea per tal de poder ajudar al comerç local amb una campanya de promoció d’aquest una vegada s’aixequi el confinament, així com també a les families i les entitats municipals, establint una ampliació de les línies de subvenció per les entitats i que aquestes puguin fer reducció de les quotes als seus usuaris i usuàries.

Les propostes han estat recollides per l’equip de govern pel seu estudi i debat i n’han esmenat algunes, fent-ne d’alternatives. D’altres, fins que no acabi la pandèmia i es pugui veure el resultat, que serà ferotge per a totes les families, estan en procés d’estudi.

Ara, més que mai, totes les idees han de ser vàlides per a recuperar, quan acabi el període de confinament, la normalitat en la mesura que ens sigui possible. Ara, a totes i tots els i les responsables polítics, dins de les nostres responsabilitats, ens ha de tocar sumar i remar cap a un únic sentit, demostrant que volem posar els Ajuntaments al costat de la nostra ciutadania. Des del nostre partit polític, no ens cansarem en fer propostes, la majoria vistes en implantacions d’altres ajuntaments i que creiem que es poden aplicar, potser amb matisos, també a la Garriga.

Treballem i treballarem per estar al costat de les garriguenques i els garriguencs, escoltant les vostres propostes, posant-nos a disposició del govern municipal, per a col·laborar en qualsevol mesura que creguin convenient.

PSC La Garriga

Article anteriorSeparats, però més units que mai 
Article següentConfinaFest20, el festival sorgit de la Garriga per recaptar fons contra la COVID-19
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.