Propostes per a l’Ajuntament de la Garriga en relació al COVID-19

Des de Junts per Catalunya La Garriga hem fet arribar a l'alcaldessa i, per tant, a l'equip de govern, diverses propostes per afrontar l'actual situació d'emergència sanitària. Tot seguim, les transcrivim.

0
697

Proposta d’atenció ciutadana – COVID-19

Des de Junts per Catalunya – agrupació de la Garriga us fem arribar una proposta amb relació a l’atenció ciutadana que creiem necessària i que podríem implementar el més aviat possible, durant la greu crisi oberta pel tema del coronavirus i mantenir-la activa posteriorment el temps que faci falta.

Els nostres ciutadans i ciutadanes estan rebent molta informació, molt diversa i sovint poc aclaridora sobre aquest tema, a nivell de normativa, d’ajudes, subvencions, etc. Per tant, proposem obrir una finestreta o oficina d’atenció als ciutadans per via telemàtica i telefònica des d’on es doni resposta als dubtes i qüestions que puguin tenir, així com per a informar-los de les ajudes que podem proporcionar des del consistori i dels tràmits corresponents que cal realitzar.

  • Ajudes per fer front al pagament de lloguers i hipoteques.
  • Ajornament i fraccionament dels diferents tipus de rebuts i serveis.
  • Pagament de serveis municipals (escola bressol, EME, EMM…).
  • Programa d’ajudes pels treballadors autònoms.
  • Programa d’ajudes als treballadors a qui s’hagi aplicat un ERTO.

Som conscients que les conseqüències derivades de la situació generada pel COVID-19 estan creant incertesa, por i angoixa a les famílies, comerciants i a la població en general. Entenem que poder disposar d’un servei específic amb atenció personalitzada, de ben segur, ajudarà als garriguencs i garriguenques a resoldre dubtes i generar tranquil·litat.


 

Propostes per incentivar el consum post COVID-19

Des de Junts per Catalunya – agrupació de la Garriga, us fem arribar algunes de les nostres propostes que creiem que s’haurien de dur a terme posteriorment al confinament, però que, des d’avui, ja caldria començar a treballar i preveure.

Aquestes propostes van encaminades, sobretot, a incentivar el consum i ajudar els comerciants, restauració, activitats culturals i autònoms, en general, de la Garriga.

En aquest sentit proposem el següent:

  • Emetre 10.000 xecs regals de 10 € per consum d’activitats culturals, tals com teatre, cinema i llibres.
  • Emetre 10.000 xecs regals de 10 € per utilitzar en qualsevol bar o restaurant de la Garriga.
  • Emetre 10.000 xecs regals de 10 € per utilitzar en qualsevol comerç de la Garriga.

Això suposaria, aproximadament, una injecció de 300.000 € al nostre teixit comercial, restauració i cultural.

Donat que moltes de les activitats previstes durant aquests mesos s’hauran cancel·lat i altres del pressupost es poden reajustar, creiem que, per dur a terme aquestes propostes, caldria:

  • Fer les modificacions de crèdit que calguin per redissenyar el pressupost municipal 2020 aprovat el mes de gener, per adaptar-lo a les necessitats actuals.
  • Destinar una bona part del romanent de tresoreria a donar suport als comerciants, autònoms, bars i restaurants, així com les activitats culturals del poble.

Amb aquesta mesura, el consistori podria compensar els veïns confinats i ajudar els establiments a recuperar part dels ingressos perduts durant el període de confinament.Junts x Catalunya la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.