Propostes per a l’Ajuntament de la Garriga en relació al COVID-19

Des de Junts per Catalunya La Garriga hem fet arribar a l'alcaldessa i, per tant, a l'equip de govern, diverses propostes per afrontar l'actual situació d'emergència sanitària. Tot seguim, les transcrivim.

0

Proposta d’atenció ciutadana – COVID-19

Des de Junts per Catalunya – agrupació de la Garriga us fem arribar una proposta amb relació a l’atenció ciutadana que creiem necessària i que podríem implementar el més aviat possible, durant la greu crisi oberta pel tema del coronavirus i mantenir-la activa posteriorment el temps que faci falta.

Els nostres ciutadans i ciutadanes estan rebent molta informació, molt diversa i sovint poc aclaridora sobre aquest tema, a nivell de normativa, d’ajudes, subvencions, etc. Per tant, proposem obrir una finestreta o oficina d’atenció als ciutadans per via telemàtica i telefònica des d’on es doni resposta als dubtes i qüestions que puguin tenir, així com per a informar-los de les ajudes que podem proporcionar des del consistori i dels tràmits corresponents que cal realitzar.

  • Ajudes per fer front al pagament de lloguers i hipoteques.
  • Ajornament i fraccionament dels diferents tipus de rebuts i serveis.
  • Pagament de serveis municipals (escola bressol, EME, EMM…).
  • Programa d’ajudes pels treballadors autònoms.
  • Programa d’ajudes als treballadors a qui s’hagi aplicat un ERTO.

Som conscients que les conseqüències derivades de la situació generada pel COVID-19 estan creant incertesa, por i angoixa a les famílies, comerciants i a la població en general. Entenem que poder disposar d’un servei específic amb atenció personalitzada, de ben segur, ajudarà als garriguencs i garriguenques a resoldre dubtes i generar tranquil·litat.


 

Propostes per incentivar el consum post COVID-19

Des de Junts per Catalunya – agrupació de la Garriga, us fem arribar algunes de les nostres propostes que creiem que s’haurien de dur a terme posteriorment al confinament, però que, des d’avui, ja caldria començar a treballar i preveure.

Aquestes propostes van encaminades, sobretot, a incentivar el consum i ajudar els comerciants, restauració, activitats culturals i autònoms, en general, de la Garriga.

En aquest sentit proposem el següent:

  • Emetre 10.000 xecs regals de 10 € per consum d’activitats culturals, tals com teatre, cinema i llibres.
  • Emetre 10.000 xecs regals de 10 € per utilitzar en qualsevol bar o restaurant de la Garriga.
  • Emetre 10.000 xecs regals de 10 € per utilitzar en qualsevol comerç de la Garriga.

Això suposaria, aproximadament, una injecció de 300.000 € al nostre teixit comercial, restauració i cultural.

Donat que moltes de les activitats previstes durant aquests mesos s’hauran cancel·lat i altres del pressupost es poden reajustar, creiem que, per dur a terme aquestes propostes, caldria:

  • Fer les modificacions de crèdit que calguin per redissenyar el pressupost municipal 2020 aprovat el mes de gener, per adaptar-lo a les necessitats actuals.
  • Destinar una bona part del romanent de tresoreria a donar suport als comerciants, autònoms, bars i restaurants, així com les activitats culturals del poble.

Amb aquesta mesura, el consistori podria compensar els veïns confinats i ajudar els establiments a recuperar part dels ingressos perduts durant el període de confinament.Junts x Catalunya la Garriga

Article anteriorCap a una Festa Major per a tothom
Article següentSeparats, però més units que mai 
Treballem pel nostre poble. #LlibertatPresosPoliticsiExiliats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.