ACTUALITZACIÓ: Suspès l’esmorzar solidari per Josep Maria Jové

0

Actualització 12-03-2020, 00:18 h: La trobada s’ha suspès com a mesura preventiva de l’expansió del coronavirus.


La plaça de l’Espolsada de les Franqueses del Vallès serà l’escenari d’un esdeveniment solidari per donar suport a Josep Maria Jové. La militància d’Esquerra Republicana de tota la comarca s’ha mobilitzat per oferir tastos i actuacions musicals i culturals al llarg de tot el matí de diumenge 15 de març. L’objectiu és recaptar diners per omplir la Caixa de Solidaritat i fer front a la fiança de 4,5 milions d’euros que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), reclama a Jové, veí de les Franqueses, i a Lluís Salvadó, de la Ràpita, ambdós per organitzar el referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

La convocatòria porta per lema “Contra la Repressió, el Vallès amb Josep Maria Jové”, que no es tracta d’un acte de partit ni electoral, sinó que la federació comarcal d’ERC aprofita l’estructura organitzativa i, sobretot, el capital humà, per garantir l’èxit d’un acte de solidaritat “amb dues persones que s’ho van jugar tot per fer possible el Referèndum”.

L’acte reivindicatiu començarà a les 10:30 h del matí. Diverses seccions locals republicanes de tota la comarca muntaran parades de menjar a canvi de donatius, mentre que també hi col·laboraran entitats culturals i artistes per amenitzar la matinal de diumenge. Al migdia (12:30 h) hi intervindran el Vicepresident del Govern, Pere Aragonès, els consellers Teresa Jordà i el granollerí Chakir El Homrani, així com i la Vicesecretària General de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva d’ERC, Marta Vilaret, que és de Mollet de Vallès.

La iniciativa vallesana es complementa aquest cap de setmana amb un festival similar a Sant Carles de la Ràpita, en què el republicanisme de les terres de l’Ebre convoca la població dissabte 14 de març a una fideuà popular a la plaça de l’1 d’octubre de la localitat montsianenca. Tots els diners recollits es destinaran a la Caixa de Solidaritat, que dona cobertura a totes les persones represaliades polítiques pel procés d’autodeterminació de Catalunya. Al Vallès, algunes seccions locals d’ERC també muntaran parades dissabte a les respectives poblacions per recollir fons i convidar la gent a la concentració de diumenge.

Fiança milionària

La jutge instructora del TSJC imposa una fiança de responsabilitat civil de 2,8 milions d’euros en el cas de Josep Maria Jové, i d’1,6 milions en el cas de Salvadó. A aquesta quantitat se li ha de sumar 1.634.785,42 euros que els demanen a tots dos de manera solidària per responsabilitat civil. En total, la fiança puja a més de 4 milions i mig d’euros. La instrucció acusa Jové i Salvadó pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per la seva participació en l’organització del referèndum de l’1-O. La tardor del 2017, Jové exercia el càrrec de secretari general del departament de Vicepresidència. Salvadó era el exsecretari d’Hisenda del mateix departament. Aquest dimecres 11 de març, ambdós republicans hauran declarat davant del tribunal, moment en què també hi ha hagut convocatòries de suport davant del Tribunal al passeig de Lluís Companys a partir de les 8:30 h.

ERC amb Acord

Article anteriorACTUALITZACIÓ: Cancel·lat l’acte de presentació del Consell Local per la República de la Garriga
Article següentEl Sènior guanya còmodament al camp del Badalonès per arrodonir la jornada del 8M

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.