El cicle Petits formats acull una exposició de pintura surrealista de Pasqual Escosa

0

Aquest mes de març es podrà veure l’exposició de pintura surrealista de l’artista plàstic de San Quirze de Besora i, des de fa uns anys, veí de la Garriga, Pasqual Escosa i Castany, al cicle Petits Formats. La mostra, titulada “Els meus ous” és fruit de la reflexió sobre un gran símbol en el món surrealista com és la iconografia de l’ou i que ha estat una constant en tot quadre realitzat pel pintor. Aquesta exposició es podrà veure El Nou Trull des del 7 març fins al 4 d’abril. La inauguració es farà el dissabte 7 de març a les 18:30 h.

La recaptació de les peces que es venguin durant el transcurs de l’exposició aniran en benefici a l’Associació Cultural La Filanda, per seguir desenvolupant els seus projectes culturals i suport a artistes.


Pasqual Escosa i Castany (Sant Quirze de Besora, 1955) és artista multidisciplinar. Entre les arts que desenvolupa cal destacar la pintura i la direcció teatral. Descobreix de forma autodidacta la passió per la pintura i des que toca el primer pinzell que serà per plasmar un univers surrealista on, amb paraules de l’autor, “res és el que sembla però sí el que significa”.

Ha exposat tant a nivell nacional com internacional, des de Barcelona i Girona passant per Madrid, Màlaga, el Museu d’Art Contemporani de Castilla-León, al Festival d’Art de Basilea, Londres, Sofia i Saronno, entre d’altres.


“Els meus ous”

La mostra neix quan, revisant material per una exposició retrospectiva, s’adona que l’ou, ja sigui un ou dur, trencat o ferrat, és un símbol constant en les seves obres any rere any, així que va decidir fer una exposició a partir de la seva simbologia iconogràfica. Aquesta vegada, aquesta imatge no es repetirà perquè forma part del seu món oníric sinó que és el referent i guia per realitzar les seves imatges.

Un treball que aparentment pot semblar realista però que defuig de tecnicismes acadèmics de treballar correctament figures, objectes, llums i textures per poder mostrar un món molt particular.

La Filanda espai de creació

Article anterior(AJORNAT PEL CORONAVIRUS!) Descomptes al Terra de Sons per denunciar la bretxa salarial entre homes i dones
Article següentACTUALITZACIÓ: Cancel·lat l’acte de presentació del Consell Local per la República de la Garriga
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.