Tot el que et cal saber sobre el Dia de la Dona a la Garriga

0

El proper diumenge 8 de març és el Dia Internacional de la Dona i a la Garriga, com arreu del territori, la reivindicació per la igualtat entre homes i dones pren una rellevància com més va més contundent. Així, els propers dies seran un degoteig d’actes i activitats relacionats amb aquesta data, amb culminació final a la gran manifestació de Barcelona del mateix diumenge, que començarà a les 17 h a la plaça de la Universitat i acabarà a Arc de Triomf.

Tot seguit, desgranem la programació dels propers dies:


Mostra d’Art

Un dels actes més esperats del cicle, serà, possiblement, la inauguració de la Mostra d’Art del Dia de les Dones que aquest any celebra el seu 10è aniversari. L’exposició, on hi participen artistes del poble, farà memòria dels temes tractats al llarg d’aquest temps per seguir reivindicant la visibilitizació de les dones en l’art i la lluita feminista per assolir la igualtat. S’inaugurarà el 6 de març a les 20 h amb l’espectacle Ellas, en clave femenina de carla Penna (amb Núria Conangla i Julieta Lostumbo)  i es podrà visitar fins al 22 de març a la Sala d’Exposicions Andreu Dameson.


Autodefensa feminista

Un taller d’autodefensa feminista per a noies és una altra de les activitats previstes. Es farà els dies 6, 13 i 20 de març a la tarda i per inscriure-s’hi cal enviar un correu a lgterritorijove@gmail.com. L’activitat està pensada per adquirir estratègies d’apoderament personal i col·lectiu i reapropiar-se del propi cos.


Espectacles

El 21 de març la poetessa Alina Cansa i la trobadora Celeste Jaén oferiran l’espectacle Mujer y poesia líquida a la Sala Andreu Dameson. I l’endemà, 22 de març, al migdia a la plaça de Can Dachs hi actuarà La rateta ja no escombra l’escaleta, una companyia que combina la música d’autora, la dansa, el clown i el teatre. I tot pegat, amb històries musicades d’una dona que intenta, com pot, empoderar-se i ser feminista, amb tendresa i humor.


Documentals

L’Auditori acollirà, el 28 de març, la projecció del documental Les Resilients. Una obra que mostra una part de l’escena musical feminista, a través de la mirada de Roba Estesa, Tribade, Sey Sisters i Clara Peya. Dinamitzar per Feministes LG i Bala Feminista.


Llenguatge no sexista

L’Ajuntament organitza, també, una jornada de formació en llenguatge no sexista per a professorat del municipi. Es farà els dies 25 de març i 1 d’abril al l’institut Vil·la Romana. Inscripcions a pigualtat@ajlagarriga.cat.


Tallers

Les dones que ho desitgin podran sumar-se al taller “Juga el teu paper!”, el 6 de març al matí a la plaça de l’Església. Hi aprendran tècniques artístiques per treballar productes naturals, en una de les activitats del programa “Les dones del Montseny aprenem juntes”. I el 28 de març, al Casal de Joves, s’hi farà un taller d’automaquillatge amb perspectiva feminista.


Jornades

Dones d’Ara organitza les seves segones jornades el 14 de març al matí a la Torre del Fanal, amb diversos tallers i xerrades. De cara al dia 7, diverses entitats i col·lectius com ara La Bordalla i Feministes La Garriga han organitzat una jornada feminista ben completa.


Photocall a la Biblioteca

Del 6 al 13 de març, a la Biblioteca Núria Albó de la Garriga s’hi instal·larà un photocall reivindicatiu al vestíbul.


Fira de la Botifarra amb Projecte Mexcla’t

El Dia de la Dona també serà ben present a la Fira de la Botifarra d’enguany, de la mà de l’entitat Projecte Mexcla’t. Ens ho expliquen en aquest article.


Manifestació

El dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, els moviments feministes han convocat una manifestació a Barcelona, que sortirà a les 17 h de la plaça Universitat i finalitzarà a Arc del Triomf.


Ple municipal

Finalment, al Ple municipal del 25 de març, a la Garriga es llegirà el manifest institucional del 8-M.

Article anteriorAquest dissabte, Jornada Feminista a la Garriga
Article següentFalta d’encert i arbitratge desigual a Lloret de Mar
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.