Informe sobre la tràgica situació de les persones migrades a l’illa de Lesbos

0

Les colpidores imatges i notícies que ens arriben des de Grècia ens mostren la manera en què persones estan sent utilitzades pels interessos polítics de governs sense cap tipus d’escrúpols. Turquia està procedint a una dinàmica de xantatge, però els responsables en són els governs de la Unió Europea que, per “protegir” les seves fronteres, no dubten en fer ús de sicaris per ofegar vides i esperances. El propi president del Consell Europeu, Charles Michel, ha mostrat el seu suport a Grècia per la “defensa” que fa de les seves fronteres.

Adjuntem l’Informe Lesbos LGSC 2020 que vam fer del viatge a l’illa del 2 al 7 febrer d’enguany. En aquells dies, la situació dels refugiats ja era molt crítica i es van produir per primera vegada manifestacions pacífiques de gent bloquejada als camps de Moria i Kara Tepe. Per reprimir aquestes protestes, la policia va actuar de manera inhumana contra famílies que denunciaven les condicions en les que malviuen. A la vegada, grups organitzats d’extrema dreta es van manifestar exigint al govern grec que els refugiats fossin retornats a Turquia, país des del qual arriben a Lesbos després d’un llarg recorregut que pot durar diversos mesos.

La Garriga Societat Civil

Article anteriorA les portes d’una nova Fira de la Botifarra
Article següentAquest dissabte, Jornada Feminista a la Garriga
Som una associació de persones solidàries i compromeses amb la defensa dels drets humans que col·laborem en la sensibilització dels problemes que viuen diverses societats del món.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.