’39’, el primer Nadal a l’exili

L’ANC de la Garriga organitza el proper diumenge 23 de febrer a les 6 de la tarda, al Patronat, la representació d’aquesta obra de teatre. Els actors són professionals que actuen de manera desinteressada per recaptar fons per a la Caixa de Solidaritat per als nostres presos, exiliats i represaliats de l’Estat Espanyol

0

39”, l’espectacle que us presentem, té un format de lectura dramatitzada i espectacle convencional a parts iguales i neix a partir de l’admiració resultant de la lectura d’El Nadal que no vam tornar a casa. 1939, el primer Nadal d’exili, edició a cura de Quim Torra, on s’hi aplega un recull de proses i poesies escrites l’any 1939 i publicades a diaris i revistes de fora de Catalunya.

L’admiració és doble: tant per l’alta qualitat literària d’aquests textos, com per l’esfereïdora vigència que aquests cobren al cap de vuitanta anys d’ésser escrits, i en un moment d’extrema gravetat com el que travessa el nostre país, Catalunya, on la nostra llengua i els nostres drets més fonamentals són fortament amenaçats i vulnerats.

Gegants de les nostres lletres com Joan Oliver, Eugeni Xammar, Xavier Benguerel, Pere Calders, Francesc Trabal, Agustí Bartra, Avel·lí Artís, Ventura Gassol O Pere Coromines compartiran escenari amb d’altres no tan coneguts com Joan Ferrer, Jordi Vallès, F. Vall o P.i V.

Com que és òbvia la càrrega de dolor i sentiment d’enyorança que destil·len la gran majoria d’aquests textos (alguns són memòries dels camps de concentració de Bram, Setfonts, Argelers o St. Cebrià) hem considerat oportú introduir-hi la fantàstica ironia de Pere Calders amb el seu conte Quieta nit que Dagoll Dagom va adaptar per l’escena.

A mesura que hem anat treballant en el projecte i amb la finalitat d’aconseguir un millor cos i una millor textura d’espectacle, hi hem afegit també textos i cançons de William Shakespeare, Vinicius de Moraes, Barbara, Lluís Llach, Ortega Monasterio, Vicent Andrés i Estellés…

Caixa de Solidaritat

La Companyia del 39 / ANC La Garriga

Article anteriorImportant victòria per certificar la permanència a Segona Nacional
Article següentÚltima empenta al Verkami per recuperar el Ball de Gitanes de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.