Can Raspall acull la presentació de la nova associació La Garriga Modernista

2

La casa modernista de Can Raspall acull aquest divendres 14 de febrer, a les 19 h, la presentació d’una nova associació: la Garriga Modernista. L’objectiu de l’entitat és promoure la divulgació i el coneixement del modernisme d’estiueig de la Garriga i difondre el modernisme garriguenc i el llegat Raspall més enllà del municipi. La iniciativa ha nascut del taller de costura modernista que es fa vinculat a les Jornades modernistes però vol anar més enllà.

Per a la presentació, l’associació farà una petita escenificació als baixos de can Raspall, casa materna de l’arquitecte modernista Manuel Raspall, qui va ser arquitecte municipal de diversos municipis del Vallès Oriental. A més de les persones caracteritzades, hi haurà una petita exposició i una conferència de l’arquitecte Lluís Cuspinera. L’acte vol servir també per a captar nous socis.

Objectius i properes activitats

Com a finalitats de l’associació hi ha participar activament en les activitats relacionades amb el modernisme garriguenc que proposi l’Ajuntament de la Garriga, participar d’esdeveniments relacionats amb el modernisme a Catalunya, impulsar la col·laboració amb d’altres entitats afins als objectius de l’associació, siguin o no del municipi, així com dinamitzar activitats participatives involucrant les persones, de qualsevol franja d’edat, que viuen a la Garriga.

En aquest sentit, per Corpus, el 14 de juny, l’associació vol recrear la primera catifa floral que es diu que va fer Manuel Raspall el 1928, a la plaça de Santa Isabel. A més d’aquesta col·laboració amb l’Associació Cultural Corpus la Garriga, l’entitat també ha començat la seva col·laboració amb la Fundació Universitària Martí l’Humà per a les festes del bosc. I aquest mateix mes s’han iniciat, a la sala de dalt de Can Raspall, els tallers de costura modernista de cara a les jornades que organitza l’Ajuntament a l’octubre.

Junta de l’associació

La Garriga Modernista està integrada per Esther Rivas Sigüenza (presidenta), Núria Prats Aragonès (vicepresidenta), Noemí Muñoz Rodrigo (secretària), Eva Fernàndez Martí (tresorera) i com a vocals hi ha Marta Santallucia Crespi, Susanna Ginesta Coll, Josefina Garcia Pérez, Montserrat Negre Torres, Hermínia Campos Azcarate i Aurora Muñoz Rodrigo.

La nova associació compta amb un perfil a Instagram, @lagarrigamodernista.

La Garriga Modernista

Article anteriorUna setmana per oblidar
Article següentLes activitats de febrer de la CUP
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.