Can Raspall acull la presentació de la nova associació La Garriga Modernista

2

La casa modernista de Can Raspall acull aquest divendres 14 de febrer, a les 19 h, la presentació d’una nova associació: la Garriga Modernista. L’objectiu de l’entitat és promoure la divulgació i el coneixement del modernisme d’estiueig de la Garriga i difondre el modernisme garriguenc i el llegat Raspall més enllà del municipi. La iniciativa ha nascut del taller de costura modernista que es fa vinculat a les Jornades modernistes però vol anar més enllà.

Per a la presentació, l’associació farà una petita escenificació als baixos de can Raspall, casa materna de l’arquitecte modernista Manuel Raspall, qui va ser arquitecte municipal de diversos municipis del Vallès Oriental. A més de les persones caracteritzades, hi haurà una petita exposició i una conferència de l’arquitecte Lluís Cuspinera. L’acte vol servir també per a captar nous socis.

Objectius i properes activitats

Com a finalitats de l’associació hi ha participar activament en les activitats relacionades amb el modernisme garriguenc que proposi l’Ajuntament de la Garriga, participar d’esdeveniments relacionats amb el modernisme a Catalunya, impulsar la col·laboració amb d’altres entitats afins als objectius de l’associació, siguin o no del municipi, així com dinamitzar activitats participatives involucrant les persones, de qualsevol franja d’edat, que viuen a la Garriga.

En aquest sentit, per Corpus, el 14 de juny, l’associació vol recrear la primera catifa floral que es diu que va fer Manuel Raspall el 1928, a la plaça de Santa Isabel. A més d’aquesta col·laboració amb l’Associació Cultural Corpus la Garriga, l’entitat també ha començat la seva col·laboració amb la Fundació Universitària Martí l’Humà per a les festes del bosc. I aquest mateix mes s’han iniciat, a la sala de dalt de Can Raspall, els tallers de costura modernista de cara a les jornades que organitza l’Ajuntament a l’octubre.

Junta de l’associació

La Garriga Modernista està integrada per Esther Rivas Sigüenza (presidenta), Núria Prats Aragonès (vicepresidenta), Noemí Muñoz Rodrigo (secretària), Eva Fernàndez Martí (tresorera) i com a vocals hi ha Marta Santallucia Crespi, Susanna Ginesta Coll, Josefina Garcia Pérez, Montserrat Negre Torres, Hermínia Campos Azcarate i Aurora Muñoz Rodrigo.

La nova associació compta amb un perfil a Instagram, @lagarrigamodernista.

La Garriga Modernista

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.