Can Luna torna a la vida

La sala polivalent de Can Luna s’ha inaugurat oficialment aquest dissabte 25 de gener al migdia amb un concert-vermut a càrrec de la coral garriguenca KantiKune i els parlaments institucionals

2

Un espai ple de persones grans, joves, infants i famílies, reunides per gaudir d’un concert de la coral KantiKune. La sala polivalent de Can Luna, un local que ha de ser per a la gent, no podria haver tingut una millor inauguració.

I és que aquest dissabte 25 de gener ha obert les portes oficialment la sala –després que divendres al vespre s’hi celebrés La Nit de l’Esport com a acte previ– amb la benvinguda per part de les autoritats i el concert de la coral garriguenca, que ha repassat alguns dels millors temes musicals del cinema.

Ha passat més temps de l’esperat per tenir a punt aquest espai per a ús i gaudi d’entitats, associacions i garriguencs i garriguenques en general: les obres de la nau principal de Can Luna van arrencar al maig del 2018 i les primeres previsions deien que acabarien a finals del mateix any o a principis del 2019.

Finalment, però, la sala polivalent és una realitat. I Dolors Castellà, alcaldessa de la Garriga, s’ha mostrat satisfeta i “contenta pels altres alcaldes i alcaldesses que també han treballat en aquest projecte”. En el seu parlament, ha recordat que convertir l’antiga fàbrica en aquest espai ha estat fruit de la participació ciutadana: “quan ens agrupem, transformem les coses. Que aquest espai passi de fàbrica a local social, amb activitats de dimensió comunitària, és una mostra del que som capaços de fer”.

Meritxell Budó, consellera de la Presidència i Portaveu de la Generalitat i exalcaldessa del municipi, que va veure en el seu darrer mandat com s’iniciaven les obres de la sala, també ha estat present en l’acte. Budó ha remarcat que es tracta “d’un somni fet realitat” i ha recordat com es va anar treballant “en tots els passos previs, en silenci”, per a fer que Can Luna fos possible.

En una inauguració com aquesta, no podia faltar tampoc la família Luna. José María Luna, net del fundador de l’empresa que va inaugurar la fàbrica de la Garriga el 1934, ha manifestat que “és molt maco saber que la feina que vam donar aquí va ajudar a tirar endavant moltes famílies. Ara, l’avi estaria orgullós veient que avui la fàbrica servirà per donar impuls a les entitats”.

Primera fase de transformació

Tal com ha explicat l’alcaldessa, aquesta és tot just la primera fase de la reconversió del recinte de Can Luna en un espai ciutadà. Castellà ha avançat a grans trets quins seran els següents passos a fer en aquesta transformació: aquest any es preveu traslladar-hi l’emissora de la ràdio municipal, Ràdio Silenci, i l’any vinent, el Casal de Joves.

D’altra banda, Lluís Marco, regidor de Participació de l’Ajuntament, ha recordat que fa unes setmanes es van obrir les portes de la sala per recollir suggeriments de la ciutadania i les entitats. “Ara ja ens podem posar a treballar”, ha remarcat.

La celebració d’aquest dissabte al matí ha acabat amb un piscolabis per a tots els assistents, que han pogut veure com ha quedat la totalitat de l’espai, que s’ha dividit en dues parts per acollir el concert, d’una banda, i el pica-pica de l’altra.

Els actes d’inauguració de la sala polivalent de Can Luna han continuat amb l’espectacle de titelles Vida, de Javier Aranda. S’hi han fet dues sessions, la primera, dissabte al vespre i una altra, diumenge al matí.

Verònica Herecia Ebri

Article relacionat: Can Luna comença a caminar

Article anteriorGran victòria del sènior masculí a la la pista del Club Bàsquet Llinars
Article següentEl Malhivern demostra un any més que una festa autogestionada es possible

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.