Els efectes del temporal a la Garriga

El temporal Glòria està copant l’actualitat informativa del país les darreres hores donada la seva intensitat i, a la Garriga, tot i que la llevantada també ha estat violenta, de moment no s'han hagut de lamentar mals majors, si bé manté en alerta als ciutadans i als treballadors municipals.

0

A banda dels efectes directament palpables en forma de desperfectes arreu del poble, aquesta matinada el riu Congost ha assolit el seu límit de cabal, però no s’ha arribat a desbordar tot i els més de 200 metres cúbics d’aigua per segon que portava. Aquest fet ha provocat, entre d’altres destrosses menors, l’esllavissada d’una part del terreny a l’alçada del carrer dels Horts, que la Policia Local ha hagut de tallar per precaució.

Per la seva banda, el servei de tren també s’ha vist afectat en la línia R3, que ha suspès el trànsit entre la Garriga i Puigcerdà, a banda de patir també interrupcions intermitents a causa de talls elèctrics puntuals, fet que, unit a l’habitual desinformació de l’estació, ha irritat un cop més els seus usuaris.

La pluja, que ha donat una treva aquest migdia, suma ja més de 150 litres per metre quadrat acumulats i aquest vespre i nit es preveu que segueixi amb molta intensitat, pel qual es fa una crida a extremar la precaució, sobretot al voltant de la llera del riu.

El temporal Glòria, doncs, ha afectat també l’activitat laboral i estudiantil habitual, fent que, en alguns centres, fins a un 50% de l’alumnat no ha assistit avui a classe per decisió dels seus pares, si bé aquests han romàs oberts. Per la seva banda, però, les activitats a l’aire lliure previstes per avui dimecres, s’han suspès, com també tanquen els equipaments esportius de Can Violí, Can Noguera i Pista Número 2 i Camp de Futbol.

Servidors municipals, Protecció Civil i el propi Ajuntament de la Garriga segueixen, doncs, en fase d’alerta. Els podeu seguir a través dels seus canals a les xarxes socials (principalment a Twitter) per a estar informats a temps real del més important que es deriva d’aquestes jornades meteorològicament tan estridents.

Enllaços d’interès:

El més destacat de Twitter:

https://twitter.com/PcLaGarriga/status/1219982729628016641

https://twitter.com/EL9NOU_VOr/status/1219939484265058305

https://twitter.com/ajlagarriga/status/1219726783433580545

Galeria d’imatges (fotos d’Oriol Raurell):

Article anteriorCicle d’actes commemoratius del bombardeig de 1939 a la Garriga
Article següentPonents de luxe al V Memorial Santiago Cucurella
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.