Llevantada a ple hivern

0

Aquest cap de setmana ja hem notat els primers efectes del temporal que va associat a la borrasca ‘Glòria’ en forma de fortes ventades que al nostre poble han arribat a un cop màxim de 81 km/h aquesta nit de diumenge a dilluns.

Al vent, que continuarà bufant amb cops forts de 60 a 80 km/h, en general, se li sumarà la pluja aquests pròxims dies. Unes precipitacions que arribaran aquesta tarda-vespre de dilluns i que, en un primer moment, podrien ser en forma de neu a la Garriga. Al poble, la nevada, de presentar-se, serà anecdòtica perquè la cota de neu s’enfilarà ràpidament per sobre dels 500 metres. Al Montseny, en canvi, sí que s’espera que aquesta sigui destacable, amb gruixos importants per damunt dels 1.200 metres i que podrien acostar-se al metre de neu a les cotes més altes del massís al final de l’episodi, per damunt dels 1.500 metres.

La pluja serà continuada i, fins i tot, abundant a partir d’aquesta nit. Demà i dimecres seguirà plovent sobre mullat i nevant al Montseny per damunt d’uns 1.200 metres i, tot plegat, farà créixer molt el cabal dels rius i rieres de la zona, en especial del riu Congost.

La previsió indica que podríem recollir més de 150 mm a la Garriga al llarg de tot l’episodi, de manera que ens trobem davant d’una situació extraordinària per un mes de gener pel fet que es tractarà d’una llevantada de primera divisió, com si fóssim a la tardor.

Ho anirem seguint i actualitzarem la informació puntualment. Molta precaució!

Martí Oliveras Aumedes


https://twitter.com/ajlagarriga/status/1219259330094161921

Article anteriorLa negociació del pressupost municipal 2020
Article següentEl sots 21 femení cau a la pista del Roda de Ter
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.