La negociació del pressupost municipal 2020

0

Fiscalitat i pressupostos públics són paraules sovint feixugues que solen generar escepticisme i rebuig a la població. Tot i això, des de la CUP, hem treballat perquè aquesta negociació del pressupost municipal ‘20 assenti les bases per a millorar les nostres vides: una bona prestació de serveis municipals i, alhora, mantenir una bona capacitat d’inversió. Inversions que han de fer front als reptes actuals del nostre poble pel que fa a mobilitat, sostenibilitat, gestió dels equipaments municipals i l’espai públic i la remunicipalització de serveis.

Creiem indispensable aplicar criteris de fiscalitat progressiva, entenent-la amb l’objectiu de racionalitzar la recaptació d’impostos amb criteris de progressivitat, justícia social, cura del medi ambient, solidaritat i perspectiva de gènere. Ja vam explicar la nostra postura pel que fa al debat de les ordenances fiscals però s’entén molt millor si ho relacionem amb la nostra forma d’entendre el pressupost municipal. És a dir, entenent-lo com a eina clau en la redistribució de la riquesa. En aquest sentit hem proposat que els nous ingressos resultants de la modificació de l’IBI per als immobles amb alt valor cadastral es traduissin en la creació d’una partida de 200.000 € d’adquisició de sòl i patrimoni per a habitatge públic. Perquè creiem que l’accés a l’habitatge, més enllà d’un eslògan, ha de ser una prioritat d’aquest govern, tingui el color que tingui. És per això que també hem proposat una partida per l’elaboració d’un pla local d’habitatge, eina que ens ha de servir per fer front als ritmes de creixement dels preus de mercat i aplicar polítiques transformadores per garantir l’accés a l’habitatge digne.

Hem presentat d’altres propostes com l’elaboració del pla especial del Riu Congost per establir mesures de protecció i ordenació del nostre riu, un pla d’inversions per garantir que la Garriga avanci cap a un model de mobilitat molt més sostenible posant les persones al centre en detriment de l’ús del vehicle privat, o la necessitat d’aplicar la tarifació social a l’escola bressol i a la resta de serveis públics municipals entre moltes d’altres propostes.


Més informació, aquí

CUP La Garriga

Article anteriorNova concentració a la Garriga contra la repressió de l’Estat
Article següentLlevantada a ple hivern
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.