Alumnes del Puiggraciós aprenen matemàtiques tot jugant amb la Piràmide de Rubik

A través d’aquest joc, una professora de la Ràpita ha creat una metodologia per treballar lúdicament les matemàtiques. A l’escola Puiggraciós, aquests dies, s’hi submergeixen

0

Els alumnes de cinquè i sisè de cicle superior de l’escola de la Garriga posaran en pràctica, avui i demà, la tècnica ideada per Mònica Boladeres, professora de matemàtiques i fundadora de Rubikids: un projecte creat per ensenyar aquesta disciplina, lúdicament, a través del cub i la piràmide de Rubik.

Aquesa iniciativa, que ja s’ha posat en pràctica a diversos centres de Catalunya i també internacionalment ―a escoles, centres rurals i comunitats indígenes de Colòmbia o al camp de refugiats grec de Polykastro en són testimonis―, capta l’atenció de la canalla, alhora que estimula la seva lògica, memòria i visió espacial. A més, l’aparta de les omnipresents pantalles, fomentant, així, la seva interacció directa i física, fet que augmenta la seva autoestima.

Rubikids és un bon exemple de noves metodologies aplicades a un sistema educatiu sovint ancorat en tècniques passades, algunes de les quals són difícilment aplicables a les generacions de nens i nenes actuals, les necessitats dels quals disten enormement de les d’anys passats. La gamificació (això és, aprendre jugant) s’ha demostrar més que útil per despertar l’interès d’un públic acostumat a rebre més estímuls, fet que la converteix en molt més efectiva per l’objectiu que ens ocupa, que és la seva educació i formació.

Rubikids és també a Facebook i Instagram.

Article anteriorFem Pastorets organitza una funció benèfica el proper 10 de gener
Article següentUn pas més per la permanència del primer equip
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.