Alumnes del Puiggraciós aprenen matemàtiques tot jugant amb la Piràmide de Rubik

A través d’aquest joc, una professora de la Ràpita ha creat una metodologia per treballar lúdicament les matemàtiques. A l’escola Puiggraciós, aquests dies, s’hi submergeixen

0
741

Els alumnes de cinquè i sisè de cicle superior de l’escola de la Garriga posaran en pràctica, avui i demà, la tècnica ideada per Mònica Boladeres, professora de matemàtiques i fundadora de Rubikids: un projecte creat per ensenyar aquesta disciplina, lúdicament, a través del cub i la piràmide de Rubik.

Aquesa iniciativa, que ja s’ha posat en pràctica a diversos centres de Catalunya i també internacionalment ―a escoles, centres rurals i comunitats indígenes de Colòmbia o al camp de refugiats grec de Polykastro en són testimonis―, capta l’atenció de la canalla, alhora que estimula la seva lògica, memòria i visió espacial. A més, l’aparta de les omnipresents pantalles, fomentant, així, la seva interacció directa i física, fet que augmenta la seva autoestima.

Rubikids és un bon exemple de noves metodologies aplicades a un sistema educatiu sovint ancorat en tècniques passades, algunes de les quals són difícilment aplicables a les generacions de nens i nenes actuals, les necessitats dels quals disten enormement de les d’anys passats. La gamificació (això és, aprendre jugant) s’ha demostrar més que útil per despertar l’interès d’un públic acostumat a rebre més estímuls, fet que la converteix en molt més efectiva per l’objectiu que ens ocupa, que és la seva educació i formació.

Rubikids és també a Facebook i Instagram.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.