Fem Pastorets organitza una funció benèfica el proper 10 de gener

0
Els Pastorets a la Garriga, desembre de 2019 - Fotografia de Ramon Ferrandis (@ramonfdis)

Fem Pastorets prorroga una actuació més aquest any de la seva particular adaptació dels clàssic nadalenc. Després de rebre un molt bona resposta per part del públic el 25, 26 i 29 de desembre, encara falta l’última actuació de l’11 de gener a les 19 h. Al mateix temps, el proper divendres 10 de gener a les 21:30 h hi haurà una sessió dels Pastorets de la Garriga benèfica. L’entitat farà una representació més i destinarà tota la recaptació de les entrades als projectes solidaris de l’entitat La Garriga Societat Civil.

Les entrades ja estan a la venda i els espectadors les poden comprar, al preu de 6 euros, a diferents comerços de la Garriga: perruqueria Montse Vilaró (C. Calàbria 30), farmàcia Suñol (C. Calàbria 10) i perruqueria Ana Muñoz (C. Samalús 11). També es podran adquirir el mateix 10 de gener a la taquilla del Teatre de la Garriga una hora abans de començar l’espectacle.

Els Pastorets a la Garriga, desembre de 2019 – Fotografia de Ramon Ferrandis (@ramonfdis)

Fem Pastorets ha decidit destinar tota la recaptació de l’espectacle del 10 de gener a La Garriga Societat Civil, que realitza projectes solidaris des de fa més de 20 anys. Entre d’altres, l’entitat coopera amb la regió de Chiapas (Mèxic), una de les zones més marginades i empobrides econòmicament del país. Des del 2017, acompanyen l’escola de comunicació comunitària i popular Votan K’op. Basada a San Cristóbal de Las Casas –capital de Chiapas i embrió de la revolució zapatista–, i que busca fer de la comunicació una trinxera més de resistència. Mitjançant l’aprenentatge de tècniques audiovisuals, narratives i d’escriptura amb gent provinent de comunitats indígenes, l’escola Votan K’op apodera i demostra que les comunitats poden explicar per elles mateixes la realitat i problemàtiques en què es troben per denunciar així la vulneració sistemàtica de drets humans que pateixen.

D’altra banda, La Garriga Societat Civil també fa un acompanyament al col·lectiu Lesvos Legal Center en les seves tasques de suport polític als refugiats que arriben a l’illa de Lesbos (Grècia), un dels punts on segueixen arribant persones fugint de la guerra, la pobresa i a la recerca d’un futur millor. Des de l’acord entre la Unió Europea i Turquia de març de 2016, a Lesbos hi ha atrapades més de 4.000 persones en condicions de vida infrahumanes, l’impacte de les persones refugiades en la situació global de Lesbos ha estat fort. La majoria d’aquesta gent, sense llibertat de moviment, es troben en risc de ser deportades a Turquia. El Lesvos Legal Center aplica una perspectiva de gènere en el seu treball diari i fa una feina legal encarada a protegir a les persones més vulnerables: infants, mares solteres, menors no acompanyats, etc.

Més informació sobre l’espectacle, aquí

Fem Pastorets

Article anterior‘Jo soc vosaltres. Sis poetes de Síria’, es presenta aquest divendres a l’Strogoff
Article següentAlumnes del Puiggraciós aprenen matemàtiques tot jugant amb la Piràmide de Rubik
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.