‘Jo soc vosaltres. Sis poetes de Síria’, es presenta aquest divendres a l’Strogoff

El proper divendres 10 de gener es presentarà el llibre de poemes "Jo soc vosaltres. Sis poetes de Síria" a la Garriga

0
641

Fa anys que el poeta, dramaturg i traductor palestí de Síria exiliat a Barcelona, Mohamad Bitari, recopila els textos de sis poetes de Síria amb la voluntat de donar-los a conèixer. No ha estat fàcil. Fins a arribar a Barcelona, alguns dels poemes de Nisrín Akram Khouri, Abdullah Al-Hariri, Talal Bu Khadar, Rasha Omran, Wael Saadeddín i Raed Wahesh han hagut d’anar de mà en mà, sortejant el control del règim sirià, la presó, les limitacions de la guerra i el trasbals de l’exili.

“Jo soc vosaltres. Sis poetes de Síria” és un recull de poemes escrits arran de la revolta de 2011, des de l’exili, des de ciutats sota setge, entre runes i bombardeigs. Aquesta selecció de textos a cura del poeta, traductor i dramaturg Mohamadd Bitari s’ha convertit en un llibre, en una coedició entre l’entitat Sodepau, Godall Edicions i la cooperativa Pol·len Edicions SCCL.

És un projecte necessàriament bilingüe que pretén donar a conèixer als lectors en català l’obra poètica en àrab i traçar ponts per fomentar la traducció en aquestes dues llengües. La traducció ha anat a càrrec de Margarida Castells Criballés

A l’acte, a part de la presentació del llibre, es farà una lectura de poemes en àrab per Mohamad Bitari i en català per Matilde Martínez, editora de Godall edicions i Albert Benzekry, rapsode local.

La Garriga Societat Civil

Article anteriorEl feminisme pren la plaça de l’Església amb una impactant protesta
Article següentFem Pastorets organitza una funció benèfica el proper 10 de gener
Som una associació de persones solidàries i compromeses amb la defensa dels drets humans que col·laborem en la sensibilització dels problemes que viuen diverses societats del món.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.