‘El violador ets tu!’ arriba a la Garriga

1

La performance feminista “Un violador en tu camino”, que va néixer a Xile el passat 25N i que s’ha fet viral, arriba a la Garriga aquest diumenge 22 de desembre al matí. Convocada espontàniament per iniciativa popular i amb el suport de diversos col·lectius feministes del territori, l’acció (que no és mixta) es farà a les 11:30 h al davant de l’Ajuntament, tot i que es demana assistir-hi a les 10:30 h per poder preparar la coreografia.

La convocatòria és oberta a totes les dones, nenes i trans que hi vulguin participar. Per assistir-hi només cal portar una bena negra per tapar-se els ulls i es recomana haver-se mirat tant el ball com la lletra de la cançó, que es poden trobar a l’esdeveniment de Facebook que s’ha creat per a l’ocasió: El violador ets tu a la Garriga!

La cançó “Un violador en tu camino” és obra del col·lectiu de feministes xilenes La Tesis i denuncia la cultura de la violació, la impunitat de violadors i agressors, la criminalització de les dones que pateixen violències masclistes i la complicitat dels estats.

El ball el van fer per primera vegada un centenar de dones a Valparaíso, davant l’hospital on hi havia ingressada una noia de 36 anys per l’impacte d’una bomba de gas lacrimogen durant les protestes en aquest país, on s’han registrat múltiples casos d’abusos, agressions i violacions a dones per part de militars i carabiners, també durant les mobilitzacions.

Des que es va estrenar, la performance urbana s’ha fet viral, s’ha traduït en múltiples idiomes i s’ha ballat per diversos pobles i ciutats del món. A la Garriga es cantarà la versió en català de la lletra xilena, tot aprofitant la traducció que en van fer les companyes feministes de Ponent per a la seva convocatòria.

Aquesta vol ser una acció de rebuig a les violències masclistes i de sororitat entre dones d’arreu.

Us hi esperem!

Feministes La Garriga

Article anteriorEns unim a la marxa de torxes de Granollers per la llibertat dels presos polítics
Article següentLa Fira de la Botifarra evoluciona
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.