Un pressupost del 2020 per impulsar la Garriga

0

Arribem a finals d’any i temps de pressupostos municipals. Aquest cop anem tard: els discutirem el gener i potser també els acabem aprovant. L’Equip de Govern d’ERC amb Acord ha enviat a la resta de grups una proposta de comptes que augmenten en 1 milió els ingressos i les despeses. En total 19,5 milions d’euros.

El govern s’ha compromès a resoldre molts temes que quedaven pendents de l’anterior mandat, entre els quals un de molt important: els recursos humans de l’Ajuntament, un capítol que genera una problemàtica que cal abordar des del principi. Davant d’això, es planteja un estalvi en la despesa corrent, que permeti mantenir i augmentar una mica el nivell de les inversions.

Hi ha altres temes pendents i als que donem prioritat:

  • Posar al dia els polígons industrials, perquè, diguem-ho clar, estan força buits i cal omplir-los;
  • Dedicar esforços en serveis a les persones: això vol dir, ajuts socials i ajuts a l’ensenyament i a la formació;
  • Fer una primera inversió per al programa d’habitatge social.

Per arribar a aquest punt, necessitem ingressar més diners. El govern ha proposat un increment d’impostos: l’IBI. Demanarem la col·laboració de les empreses més grans per pagar també allò que invertirem després en ajudar-les a totes elles. Els habitatges, seguiran pagant pràcticament el mateix que pagaven fins ara, i com que les nostres finances ens ho permeten, tornarem a fer servir crèdit, perquè el podrem retornar abastament.

El govern no resoldrà de manera immediata, tot i que ho hem criticat sempre, fer ús del romanent positiu d’anys anteriors. Com que aquest 2019 tampoc no podrem gastar tot el que hi havia previst, quedaran diners que mirarem de gastar durant el 2020, de tal manera que el 2021 ja comenci adequadament.

Bones festes de Nadal a tothom!

ERC amb Acord

Article anteriorEl Poema de Nadal a la Fundació Maurí
Article següentMillora del parc dels Pinetons, la proposta més votada dels pressupostos participatius

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.