El Poema de Nadal a la Fundació Maurí

Divendres 6 de desembre de 2019, Sala d’actes de la Fundació Maurí

0

El proper divendres 6 de desembre a les 19 h, la Fundació Maurí de la Garriga organitzarà una nova edició de la seva festa de Nadal en motiu de l’obertura del tradicional pessebre.

Un dels darrers actes de celebració del cinquantenari de la creació de la Fundació serà el recital del POEMA DE NADAL de Josep Maria de Sagarra, a càrrec del rapsode i tenorista Valentí Maymó.

A partir de les 19 hores, els assistents podran gaudir del tradicional pessebre de la Fundació i escoltar alhora aquest poema nadalenc, on Maymó ens ofereix una versió emotiva i elegant del clàssic de Josep Maria de Sagarra, amb posada en escena de l’escriptor Jordi Lara. Un espectacle de petit format, d’una hora de durada, amb música de tenora i acordió en viu.

Valentí Maymó i Jordi Lara han dut a terme els darrers anys amb molt d’èxit el recital ‘Camins del paradís’, una selecció de poesia de Jacint Verdaguer que també va representar-se a la Fundació l’estiu del 2018.

En acabar el recital,  la Fundació Maurí oferirà coca i xocolata desfeta als assistents.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona. Aquest 2019 la Fundació Maurí celebra els 50è aniversari de la seva creació amb l’organització de diferents actes.


Fundació Maurí

Article anteriorPista i àrbitre en contra
Article següentUn pressupost del 2020 per impulsar la Garriga
El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari i historiador local Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la població. Ubicada en la que fou la seva casa natal, la Fundació mostra, a més d'una important selecció de materials arqueològics, importants col·leccions de pintura i escultura, un arxiu fotogràfic de 70.000 imatges de la Garriga, 2.000 fotografies en clixé de vidre, així com l'arxiu històric de la Garriga i una biblioteca especialitzada en història, amb 6.000 volums. A l'últim pis de la Fundació, s'hi pot trobar l'antic cadirat gòtic de la Catedral de Girona. (Viquipèdia).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.