ERC la Garriga presentem els llibres de Raül Romeva

El senador Bernat Picornell glossa el missatge del conseller

0

Els llibres en captiveri escrits i dibuixats per l’exconseller Raül Romeva seran el fil conductor de l’acte que celebra Esquerra la Garriga en el marc de la campanya electoral del 10 de novembre, aquest dijous 7 a les 20 h, a Can Raspall. El senador vallesà Bernat Picornell i l’alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà, parlaran del contingut d’Esperança i Llibertat i Des del banc dels acusats: el primer recull una sèrie de reflexions ideològiques de profunditat, acompanyades de les vivències dels primers mesos de presó i dels records de l’1 d’octubre, mentre que el segon recull dibuixos i vinyetes ‘humorístiques’ que l’exconseller d’Exteriors va fer durant les llargues sessions del judici al Tribunal Suprem espanyol.

Les referències a Nelson Mandela, Gandhi i d’altres pensadors i escriptors inspiren els pensaments propis al llarg de l’assaig Esperança i Llibertat, on Romeva desglossa el lema en què es tradueix el captiveri: “Mirada llarga; cap alt, mà estesa; i verb serè”. Així mateix, l’autor calderí també evoca la seva experiència com a mediador i cooperador en conflictes internacionals, i insisteix en la seva vocació pacifista. Romeva també havia fet incursions en el món de la novel·la de ficció. La seva faceta menys coneguda és la de dibuixant, i Des del banc dels acusats presenta un seguit de vinyetes que recullen escenes reals del judici de l’1 d’octubre, no exemptes d’una mirada irònica, malgrat el convenciment de ser el preàmbul d’una sentència condemnatòria, com ho ha estat d’un total de 12 anys.

El senador Bernat Picornell és una persona propera a Romeva, ja que ambdós són veïns de Sant Cugat del Vallès i comparteixen aficions, com la natació i el món dels castellers.

ERC La Garriga

Article anteriorActe central de campanya de Junts per Catalunya, eleccions 10N
Article següentIris Castells es classifica pel torneig Estatal

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.