Un món d’il·lustracions de Jordi Vacca, al cicle Petits Formats de La Filanda

0

La Filanda espai de creació presenta aquest mes de novembre, dins el cicle Petits Formats, l’exposició de l’artista granollerí Jordi Vacca. La mostra, titulada “Sols”, és un recorregut d’il·lustracions creades en els 10 últims anys que es podrà veure a El Nou Trull des del 2 de novembre al 7 de desembre. La inauguració va tenir lloc el passat dissabte 2 de novembre a les 19 h, amb la presència de l’artista.

Jordi Vacca Montané (Granollers, 1962) és documentalista i càmera de televisió. Entre els seus últims treballs cal destacar el documental “JazzVacc”, on explica a través d’entrevistes a músics, esportistes i familiars, la vida del músic de jazz Vicens Vacca Roca, el seu pare.

Aquest mes de novembre també presenta conjuntament amb els seus companys de “Memòria Visual”, el fotògraf Ramon Ferrandis i el periodista Carles Riobó, el documental “L’últim torn”, una reflexió sobre l’impacte de la industria tèxtil a la Garriga, prenent com a punt de referència l’empresa SATI des del seu inici, creixement i tancament. S’estrenarà el proper dia 30 de novembre a les 11 del matí al Teatre Municipal el Patronat de la Garriga.

Per relaxar l’ull darrera la càmera des de fa anys que il·lustra, fa retrats d’homes. Retrats amb diversos materials als que estem acostumats: no només utilitza la tinta sinó que també hi afegeix vi, cafè, cera o pigments que ha comprat durant els seus viatges ―cal destacar el blau tangerí― que venen fruit de la casualitat “perquè dibuixo amb cafè, tinta xinesa i llapis. És el que trec a taula després d’un bon àpat”.

“Sols” és el recull d’un munt d’anys d’il·lustracions, aquestes sempre en forma de retrats masculins. Retrats de mirades contundents, de vegades impenetrables, d’altres que et fixen però que no et poden deixar indiferent… Una sèrie d’il·lustracions que, encara que la seva realització sigui molt intuïtiva, cadascuna transporta a un món interior on un s’hi pot sentir reflectit. Mirades que des del silenci et parlen.

La Filanda espai de creació

Article anteriorOmplim l’Alhambra per veure ‘Barcelona 1714’
Article següentActe central de campanya de Junts per Catalunya, eleccions 10N
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.