Comunicat de la CUP la Garriga en relació al darrer Ple Municipal

0

Ahir l’assemblea de la Garriga va decidir que les seves dues regidores abandonessin el Ple Municipal en el qual s’havia previst el debat sobre les ordenances fiscals, les taxes i els preus públics municipals. Recordem que era el calendari previst que s’havia acordat amb tots els grups municipals en la comissió informativa i la Junta de Govern Local prèvia al Ple, i ningú va mostrar cap tipus de reticència.

Abans del Ple d’investidura vam deixar clara la postura de la CUP i el nostre paper en el Ple municipal: el d’una oposició constructiva. És per això que hem preparat una esmena global a les ordenances fiscals de la Garriga on s’inclouen una trentena de propostes que ja vam publicar i podeu consultar aquí.

Considerem que hi ha molt camí a recórrer en matèria fiscal i pressupostària. En aquest sentit les nostres propostes busquen, per sobre de tot, una major justícia social. És per aquest motiu que al nostre programa polític proposàvem aplicar mesures de fiscalitat progressiva, tant en els pressupostos, les ordenances fiscals, com en els preus públics. Creiem que treballar en aquesta línia és clau, ja que tots tres elements representen una de les principals eines amb les quals l’Ajuntament pot tenir un paper rellevant en la redistribució de la riquesa.

Com es tradueix tot plegat en propostes concretes? És el que havíem de debatre en el Ple municipal del 30/10/2019 però el grup municipal de Junts per la Garriga va decidir no acceptar d’urgència aquest debat. Ens ha sorprès aquesta posició tenint en compte que així s’havia acordat amb tots els grups municipals després de reunions bilaterals i multilaterals entre els grups municipals i govern municipal. Si JxlG tenia dubtes, per què no ho van concretar en la comissió informativa, que és l’espai habilitat justament per això?

Entenem que darrere de tot plegat hi ha una clara intenció partidista de boicotejar qualsevol acció política que difereixi del que han fet durant tot el temps que han governat.

La CUP ha fet la feina i el més transparentment possible, és per això que les dues regidores de la CUP de la Garriga van abandonar ahir el Ple municipal i van renunciar a les retribucions pertinents. No entenem que es faci perdre el temps ni es malbaratin recursos del consistori per accions que responen més a estratègies partidistes que no pas a treballar políticament pel poble.

Podeu escoltar el Ple municipal en aquest enllaç de Ràdio Silenci.

https://twitter.com/cuplagarriga/status/1189639996153782272

CUP La Garriga

Article anteriorEls Socialistes decidim no penjar publicitat electoral
Article següentVictòria del sènior masculí contra el Sant Gregori
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.