Conferència ‘La reconstrucció de Puiggraciós’

0

El proper divendres 25 d’octubre (19 h), la Fundació Maurí acollirà la conferència que, sota el títol ‘La reconstrucció de Puiggraciós’, duran a terme familiars de Lluís Bonet i Garí,  l’arquitecte encarregat de la reconstrucció d’aquest santuari vallesà entre 1951-1957, que va ser també deixeble d’Antoni Gaudí i dirigí les obres de construcció del temple expiatori entre els anys 1971 i 1980. 

Els familiars que duran a terme aquesta taula rodona seran el sacerdot Lluís Bonet i Armengol, molts anys rector de la Sagrada Família de Barcelona, l’arquitecte Mariona Bonet i Agustí i l’historiador Albert Cubeles i Bonet. 

En aquesta ocasió ens proposem recordar també la tasca que Josep Maurí i Serra va fer per Puiggraciós. El notari i historiador -que mantingué amistat amb l’arquitecte Lluís Bonet i Garí- fou un dels promotors de la reconstrucció del santuari, alhora que de les festes d’entronització de la Mare de Déu el 8 de de setembre de 1957, quan s’inaugurà la reforma. Josep Maurí escrigué i publicà el llibre ‘Història del santuari de la Mare de Déu de Puiggraciós’, l’any 1952.

L’acte comptarà amb l’assistència de les monges benedictines de Puiggraciós, que des de l’any 1973 tenen cura del santuari i que en breu donaran lloc a un relleu al capdavant del monestir, i se’ls farà un petit reconeixement.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona. Aquest 2019 la Fundació Maurí celebra els 50è aniversari de la seva creació amb l’organització de diferents actes.


Fundació Maurí

Article anteriorA poques hores de viure un temporal de pluja, vent i mala mar de “Champions”
Article següentPrometedor inici de temporada del primer equip amb tres victòries consecutives
El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari i historiador local Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la població. Ubicada en la que fou la seva casa natal, la Fundació mostra, a més d'una important selecció de materials arqueològics, importants col·leccions de pintura i escultura, un arxiu fotogràfic de 70.000 imatges de la Garriga, 2.000 fotografies en clixé de vidre, així com l'arxiu històric de la Garriga i una biblioteca especialitzada en història, amb 6.000 volums. A l'últim pis de la Fundació, s'hi pot trobar l'antic cadirat gòtic de la Catedral de Girona. (Viquipèdia).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.