A poques hores de viure un temporal de pluja, vent i mala mar de “Champions”

0

Aquesta nit arribaran els primers ruixats i amb el pas de les hores la pluja serà cada cop més abundant i persistent. Demà serà un dia gris i passat per aigua, tot i que entre el migdia i la tarda les precipitacions podrien donar-nos una treva. La matinada de dimecres arribarà una segona tongada de pluja, fins i tot més abundant que la primera. A partir de mig matí, però, la situació tendirà a millorar i els ruixats s’alternaran amb les clarianes. Dijous podrem donar per acabada aquesta llevantada.

A més de la pluja, el vent bufarà amb cops forts, de fins a 70 o 80 km/h.

Caldrà seguir minut a minut l’evolució d’aquest temporal perquè podria portar problemes per inundacions, a banda de fer créixer molt el cabal del riu Congost. Es tracta, doncs, d’una situació força excepcional, amb acumulacions d’aigua que podrien superar els 150 l/m² al llarg de tot l’episodi al nostre poble. Insistim, per tant, en la necessitat d’extremar les precaucions durant aquesta setmana. Podeu ampliar la informació consultant els avisos que han emès Protecció Civil i el Servei Meteorològic de Catalunya, així com el compte de Twitter personal, des d’on anirem informant de la situació i de l’afectació del temporal a escala garriguenca.

Salut, llibertat i méteo!

Martí Oliveras Aumedes, Meteoròleg

Article anteriorL’afició aclama els equips del Club Bàsquet La Garriga
Article següentConferència ‘La reconstrucció de Puiggraciós’
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.