No assistim al Ple extraordinari d’avui en rebuig a la sentència del Procés

Un informe jurídic de l’Àrea de Secretaria diu que la moció que es debat por incórrer en nul·litat de dret

1

El regidor i portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) la Garriga, Ángel Guillén, no assistirà al Ple extraordinari convocat per a aquesta tarda on es té previst debatre una moció de les forces independentistes per qüestionar, reaccionar o posicionar-se sobre la sentència del judici del ‘procés’, dictada pel Tribunal Suprem.

El portaveu de la formació taronja, ha declarat que “avui l’alcaldessa pretén fer un ús partidista  de l’ajuntament, heretant, d’aquesta manera, les pitjors formes de l’anterior alcaldessa i consellera de la presidència, Meritxell Budó, la mateixa Budó que ens va dir al Parlament durant la moció de censura al President Quim Torra que Cs en fèiem ús partidista”. Davant d’això, Guillén ha deixat clar que no validaran amb la seva presència un Ple que és una farsa i un atac directe a la separació de poders”. “Les sentències, en democràcia, s’han d’acatar i respectar i mai atacar als tribunals”, ha sentenciat.

A més el regidor de la formació liberal ha assegurat que la moció que avui es pretenen discutir en el Ple “excedeix les competències municipals”, tal i com ha apuntat les conclusions de l’informe jurídic que el Secretari Municipal ha fet arribar als regidors on diu: la moció que es trasllada al Ple per al seu debat i votació, atenent a la recent doctrina del Tribunal Suprem, pot incórrer en nul·litat de ple dret per manifesta incompetència de l’Ajuntament i en tant que pot suposar una contravenció al principi de separació de poders i d’independència del poder judicial. Amb un dictamen jurídic així no podem assistir-hi”, ha apuntat el representant de la formació taronja.

Finalment Ángel Guillén ha lamentat la pèrdua de rumb del govern d’ERC “està més pendent de temes que excedeixen les competències municipals que dels propis” i ha afegit que això passa en un moment que ha descrit com crucial per a la Garriga, en el que hi ha molts temes municipals pendents de resoldre”.

És per això que Guillén ha qualificat d’“absurd i temerari el tancament administratiu de l’Ajuntament per tres dies anul·lant-se la Junta de Govern Local de dilluns 14 o les reunions per debatre les ordenances fiscals que hem d’aprovar aquest mes” i ha vaticinat que amb les seves formes el govern d’ERC tindrà molt difícil tirar endavant propostes importants per al nostre municipi ja que sembla que no s’ha adonat que són només 6 de 17 regidors, a 3 de la majoria absoluta”.

Cs La Garriga

Article anteriorUna columna de les #MarxesPerLaLlibertat farà nit a la Garriga
Article següentLa Garriga se suma massivament a la protesta contra la sentència
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.