La Garriga se suma massivament a la protesta contra la sentència

0

Les Marxes Per La Llibertat que recorren el país aquests dies mantenen mobilitzades desenes de milers de catalans en protesta per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials independentistes i en defensa de la democràcia que l’estat espanyol està destruint a un ritme vertiginós. Des d’ahir, quan va arribar la columna de caminants convocats per Tsunami Democràtic que venia de Vic, i fins aquest matí, quan aquesta ha tornat a posar-se en marxa, la Garriga ha estat epicentre de la dignitat i la protesta amb una multitud de cames i crits per la llibertat dels presos polítics i del país.

Ahir dimecres, pels volts de les 19 h, entrava des de la C17, al nord del poble, una manifestació imponent de gent indignada i combativa, amb la determinació de qui se sap al costat correcte de la història. Conciutadans de diversos colors polítics, classes socials i llengua habitual van caminar llargues hores (alguns, des de primera hora del matí) i van ser rebuts amb aplaudiments per part dels veïns del poble. La majoria, va tornar a casa seva a descansar pensant en l’endemà, però una bona multitud va fer nit al pavelló de Can Noguera, on els esperava menjar calent, música i serveis bàsics; d’altres, van ser acollits a cases garriguenques. Aquest matí, seguiria la marxa.

Així, a a primera hora, el Passeig de la Garriga s’ha omplert novament de gent que ha reprès la caminada en direcció Barcelona, on confluiran les cinc columnes provinents d’arreu del territori per donar pas a una manifestació a la capital que pot empetitir el que hem vist en aquest país els darrers anys. La vaga general convocada per demà assegura una massiva resposta de tot un país que sembla haver decidit no deixar-se trepitjar més.

Talls espontanis

Per altra banda, l’autovia C17, una de les artèries de comunicació principals del país i punt de vital interès per trànsit de mercaderies de la zona, s’ha vist tallada de forma espontània les darreres nits, tal i com ocorre a infinitat de punts del país. El caos que generen aquestes accions puntuals són vitals per superar unes forces de seguretat que, a hores d’ara, ja han constatat que mai podran controlar el territori català, per manca d’efectius.

La història ha demostrat multitud de vegades que, quan un estat repressor no vol negociar, la única forma d’obligar-lo a seure a la taula és tocar la seva economia mitjançant la protesta popular i la desobediència civil pacífica sostinguda en el temps. A Catalunya, històricament, n’hem sigut uns experts i així és com s’han aconseguit molts dels nostres drets actuals, aquí i arreu.

El fotoperiodista de La Directa, Joan Giralt, ens ofereix el vídeo resum de la jornada d’ahir que encapçala aquest article; els companys de  PrismaFilms fan el propi amb una peça que també inclou imatges de drone; i el fotògraf Edu Guerra, per la seva banda, ens ha facilitat una selecció de les millors instantànies dels dos dies. La seva col·laboració desinteressada és imprescindible per poder documentar aquests dies històrics que ens ha tocat viure a casa nostra. La vostra feina és impagable.

Marxes Per La Llibertat – 16/10/2019

Vídeo de Prisma Films – 16/10/2019

Talls a la C17 – 16/10/2019

Marxes Per La Llibertat – 17/10/2019

Article anteriorNo assistim al Ple extraordinari d’avui en rebuig a la sentència del Procés
Article següentL’Ajuntament rebutja per majoria absoluta la sentència del Procés
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.