28 accions en matèria fiscal: per uns tributs més justos i més redistributius 

0

Des de l’assemblea local de la CUP de la Garriga hem treballat una proposta de 28 accions en matèria tributària, per tal de fer dels nostres impostos, taxes i preus públics municipals una eina efectiva de redistribució de la riquesa i de justícia social.

Els pressupostos municipals, les ordenances fiscals i els preus públics són tres instruments de gran incidència política del nostre Ajuntament. És clau, doncs, que s’hi incorporin criteris com: la justícia social, el repartiment de la riquesa i del treball, l’eficiència, l’educació i la cultura enteses com a espai de creació i transformació, la cohesió social, l’aprofundiment democràtic, la transparència, les polítiques feministes, la sostenibilitat i la municipalització de béns i serveis.

Per tant, i per fer efectiu tot això, des de la CUP de la Garriga plantegem aquestes 28 propostes per tal d’elaborar uns tributs més justos i redistributius. Totes es basen en criteris de fiscalitat progressiva amb l’objectiu d’aconseguir una major redistribució de la riquesa a través de:

  • Aplicar una tarifació progressiva a tots els serveis públics per fer-los més accessibles i arribar a la majoria de persones possible.
  • Reduir el preu de les taxes que afecten a les persones i augmentar els impostos que graven la riquesa.
  • Aplicar criteris de renda per garantir que qui menys té menys paga i a la inversa.
  • Fer un informe d’impacte de gènere sobre les ordenances i els preus públics per acabar incorporant-hi criteris de gènere.
  • Aplicar el recàrrec de l’IBI als pisos buits en la mesura del que permet la llei vigent per tal de garantir l’accés a l’habitatge digne.

Podeu veure els 28 punts detallats en el següent document.

CUP La Garriga

Article anteriorEl Silenci que regnarà a la Garriga aquest novembre
Article següentEl Júnior Masculí del CB La Garriga cau derrotat a casa del C.B.Torelló
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.