Exposició “1 d’octubre de 2017”, a la Fundació Maurí

Us convidem a la inauguració de l'exposició d'olis i linogravats de Ramon Bufí titulada “1 d'octubre de 2017”

0
'1 d'octubre de 2017', oli mural de 4 metres de llarg. Ramon Bufí

Un oli mural de 4 metres de llarg –dividit en dues teles– és l’evocació més contundent, espectacular i precisa d’aquella diada a través de la denúncia de la violència exercida contra la població i de la violació de drets humans fonamentals. L’exposició es completa amb una sèrie de linogravats sobre la mateixa temàtica.

La mostra de Ramon Bufí és un al·legat a favor de la llibertat creativa i, per tant, d’expressió, llibertat que inclou el dret a decidir com ens organitzem en societat a través d’un sufragi que hauria d’estar reconegut en qualsevol sistema que es vulgui plenament democràtic.

  • De l’11 d’octubre al 10 de novembre de 2019
  • Inauguració el divendres 11 d’octubre a les 20 h
  • Obert cada dimarts de 16 a 19 h
  • Dissabte de 18 a 20 h
  • Diumenge d’11 a 13 h
  • Fundació Maurí (Carrer Cardedeu 17, la Garriga)

Ramon Bufí, pintor, dibuixant, gravador (Granollers, 1936)

1962 Ingressa a l’Escola d’Arts i Oficis de la Llotja (Bcn) – Estudis del natural al Cercle Artístic de Sant Lluc.

1963 Ingressa a l’agrupació d’art de Granollers.

1980 Ingressa al diccionari Ràfols (Diccionari biogràfic d’artistes de Catalunya i Balears).

1983 Junt amb el poeta i crític d’art Joan Sala Vila va fundar i il·lustrar la revista d’art “Vernissatge”.

Artista multidisciplinari, Ramon Bufí treballa amb diferents suports i disciplines: dibuix, oli, aquarel·la, tinta xina, gravats, pastel, linografies…

El 1974 va realitzar la seva primera exposició a la Sala Sant Jordi de Granollers. A partir d’aquest moment exposa en d’altres espais i galeries: Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, Museu d’Art Contemporani, VII Biennal Internacional d’Art sobre l’esport, exposició commemorativa del Centenari de La Vanguardia, Centre Internacional d’Art Contemporani de París, Museu de Granollers, Museu Industrial del Ter de Manlleu, Casino de Granollers, Galeria Sol de Granollers o Galeria Artemisia de les Franqueses del Vallès.

Ramon Bufí ha deixat constància de les seves vivències en els volums biogràfics “Dissabtes pictòrics” (2006), “Amics meus” (2011) o “Paisatges d’infantesa” (2015).


“1 d’octubre de 2017” representa la seva visió singular sobre aquella diada. Un oli mural de 4 metres de llarg –dividit en dues teles– n’és l’evocació més contundent, espectacular i precisa a través de la denúncia de la violència exercida contra la població i de la violació de drets humans fonamentals. L’exposició es completa amb una sèrie de linogravats sobre la mateixa temàtica.

La mostra de Ramon Bufí és un al·legat a favor de la llibertat creativa i, per tant, d’expressió, llibertat que inclou el dret a decidir com ens organitzem en societat a través d’un sufragi que hauria d’estar reconegut en qualsevol sistema que es vulgui plenament democràtic.

L’acte tindrà lloc aquest divendres 11 d’octubre a les 20 h, a la seu de la Fundació Maurí de la Garriga.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona.

Article anteriorIncendi i mort al camp de persones refugiades de Moria (Lesbos)
Article següentEl Silenci que regnarà a la Garriga aquest novembre
El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari i historiador local Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la població. Ubicada en la que fou la seva casa natal, la Fundació mostra, a més d'una important selecció de materials arqueològics, importants col·leccions de pintura i escultura, un arxiu fotogràfic de 70.000 imatges de la Garriga, 2.000 fotografies en clixé de vidre, així com l'arxiu històric de la Garriga i una biblioteca especialitzada en història, amb 6.000 volums. A l'últim pis de la Fundació, s'hi pot trobar l'antic cadirat gòtic de la Catedral de Girona. (Viquipèdia).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.