La Filanda espai de creació presenta aquest mes d’octubre dins el cicle Petits Formats l’exposició del fotògraf David Garcia. La mostra, titulada “Un mar de lunas”, sobre el cos i la bellesa clàssica del nu femení, es podrà veure al Nou Trull des del 5 d’octubre fins al 2 de novembre. La inauguració es farà el dissabte 5 d’octubre a les 19 h amb la presència de l’artista i part dels models que han participat en aquest projecte.
“Un mar de lunas”
És un projecte fotogràfic sobre nu femení realitzat en blanc i negre.
On la llum natural dibuixa suaument la forma i la pell de la model sense que aquesta pugui ser vista de forma explícita, tot al contrari, insinuar el joc de volums que dona la bellesa d’un cos femení.
“Un mar de lunas” és fruit de la casualitat.
Realitzant un test fotogràfic per una model el flaix no va saltar i el resultat va ser increïble… d’un error tècnic va néixer el neguit de poder desenvolupar un projecte amb llum natural; on descubrir la bellesa del cos femení sense cap tipus d’artifici extern, només el de la llum que l’envolta, sense cap tipus d’artifici…
La llum que entrava per la finestra em va transportar a la pintura de Dalí ‘Muchacha en una ventana’ i, aquest, a la faceta fotogràfica y fílmica en blanc i negre de García Lorca: ‘Un mar de lunas’.
David Garcia
David Garcia, Barcelona 1969. Fotógraf de moda.
Sempre atret pel món de la fotografia des que el seu pare li va deixar la seva càmera Fed3.
Aquest neguit el porta a fer les seves primeres classes de fotografia analògica, a finals dels 80, a la Casa Golferichs, amb un gran fotògraf com a profesor, en Francesc Català Roca.
La vida el fa deixar de costat la fotografia fins que entra a treballar a Film Commission de l’Ajuntament de Barcelona. Allí es troba amb directors com Rodrigo Cortés, Steven Soderbergh, Woody Allen, Jaume Balagueró, Alejandro González Iñarritu, Pastor brothers, Manuel Huerga… i aquesta experiència torna a despertar les ganes de tornar a fotografiar… i així neix el dubte de si tornar a reprendre una càmera.
Els dubtes van desaparèixer quan dos amics fotògrafs professionals, Javier Tles i Diana Martín, l’animen a donar a conèixer la seva forma de veure i entendre la vida, a través d’un objectiu.
La seva primera editorial de moda la va fer al 2013 i, des de llavors, no ha parat, publicant la seva feina a revistes de moda reconegudes arreu del món com ara Vogue, L’Officiel o Elle.
La concepció de la bellesa i el tractament de la llum són els seus trets més característics i la seva signatura profesional.