Connectem el Vallès en bici!

0

Connectem el Vallès en bici som una plataforma d’entitats del Vallès Oriental que promovem la bicicleta com a opció de mobilitat quotidiana. En l’actual context de crisi climàtica, resulta imprescindible i urgent reduir el volum d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i contaminants i això passa necessàriament per reduir el volum de vehicles que circulen cada dia per la xarxa viària del nostre país i la nostra comarca.

Els desplaçaments interurbans són els que acumulen un major ús del vehicle privat. Cal, doncs, habilitar i promoure opcions alternatives per aquests desplaçaments.

Des de la nostra plataforma volem reivindicar la possibilitat i el dret a circular amb bicicleta de les nostres poblacions a les poblacions veïnes, per itineraris segurs i amb continuïtat.

Per això defensem la necessitat d’una xarxa pedalable comarcal, que permeti fer de la bici una opció de mobilitat entre les nostres poblacions, reduint així de l’ús del vehicle privat motoritzat per aquest tipus de desplaçaments.

Es tracta, en la majoria dels casos, de connexions d’entre 4 i 8 km, distàncies que poden fer-se perfectament amb bicicleta, entre les que haurien de tenir especial prioritat les que permetin connectar poblacions sense xarxa ferroviària amb les poblacions veïnes més properes amb estació de tren de l’R2 o R3.

La combinació de bicicleta i tren permet arribar a gran part del territori, per això també reclamem la instal·lació d’aparcaments segurs (recintes tancats amb control d’accés) a totes les estacions de rodalies de la comarca, que facilitin l’accés amb bicicleta a l’estació, i la possibilitat d’aparcar-la de forma segura durant la jornada, sense haver-la de transportar al tren.

Instem als ajuntaments de la comarca i al Consell Comarcal a impulsar una Taula Comarcal de la Bicicleta i a generar els instruments que permetin planificar i desplegar aquesta xarxa pedalable, amb l’objectiu de reduir les emissions de gasos generadors d’efecte hivernacle, la contaminació i l’impacte ambiental de l’actual model de mobilitat centrat en el vehicle privat.

Per això, el proper diumenge 13 d’octubre convoquem a la població del Vallès Oriental a la 2a PEDALADA REIVINDICATIVA per reclamar una xarxa pedalable que connecti les poblacions de la comarca i el pas de la ruta Eurovelo 8 pel territori vallesà.

Connectem el Vallès en bici – Pedalem la Garriga

Article anteriorPrimer d’octubre a la Garriga: ni oblidem ni perdonem
Article següentLa Garriga reviurà el modernisme aquest cap de setmana
Col.lectiu per la reivindicació i el desenvolupament de la mobilitat en bicicleta a la Garriga. Etiqueta’ns a #PedalemLaGarriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.