Primer d’octubre a la Garriga: ni oblidem ni perdonem

0

Demà és dia 1 d’octubre, i ja fa dos anys que 7.205 garriguencs van plantar cara a aquells que ens neguen el dret fonamental a decidir com un poble lliure el nostre futur polític. Aquell dia, la dignitat va tenir un bàndol i la vergonya un altre, malgrat els intents maldestres d’alguns de barrejar i equiparar la nostra lluita democràtica i justa amb la resposta violenta que ells mateixos varen donar per reprimir un poble pacífic.

Varen intentar impedir les votacions amb coces i porres, proporcionant lamentables imatges que han quedat gravades a foc a la història de la seva vergonya. Però aquell octubre molts catalans vam donar una lliçó de dignitat que res podrà menystenir ni empetitir.

Demà, dos anys després d’aquell fatídic i, alhora, memorable dia, molts alçarem la veu per recordar-los que la seva violència no tan sols no ens va fer enrere, sinó que ens va fer més forts. Aquell u d’octubre, gràcies a la nostra acció conjunta i unilateral, al nostre desafiament convençut de la injustícia, la base es va eixamplar de cop, la dignitat ens va unir com un de sol i a molts varem obrir els ulls: ara saben que, si volem viure en un país democràtic, avançat i just, no podem fer-ho amb ells.

A la Garriga, l’Ajuntament, l’ANC, Àgora, La Bordalla, Òmnium, el Front Diabòlic, el CDR, Súmate i els Gegants (i també La Garriga Digital.cat), diem que no oblidem ni perdonem. Per això, per reivindicar i recordar aquell Primer d’octubre de 2017, s’han preparat diverses activitats, a les que s’hi pot unir tothom qui ho desitgi:

  • 19:45 h: Punt de trobada al Passeig amb el carrer de la Mina.
  • 20:00 h: Inici de la Marxa de Torxes amb els Gegants de la Garriga i el Front Diabòlic.
  • 20:30 h: Passi documental “Les nostres accions, el nostre poder: del pacifisme a la lluita no violenta” amb la presència d’en Martí Olivella. (Sala de Plens o Auditori).
  • + Sopar de carmanyola a Can Dachs per a qui vulgui fer caliu.

La Garriga Digital.cat

Article anteriorLa Bordalla, dos anys després del Primer d’octubre
Article següentConnectem el Vallès en bici!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.