Feministes La Garriga ens adherim a la convocatòria ‘Emergència Feminista’

El col·lectiu Feministes la Garriga donem suport a aquesta iniciativa que es durà a terme de forma conjunta, a nivell estatal, la nit del proper divendres 20

0

La nit del proper divendres 20 de setembre, milers de dones estan cridades a prendre els carrers de tot el país per declarar l’Emergència Feminista a l’Estat espanyol, convocada per desenes de col·lectius davant l’estiu “negre” de 2019 pel que fa a la violència masclista.

La convocatòria, a la qual s’hi han unit també els sindicats i algun partit polític, va sortir de la Plataforma Feminista d’Alacant, que fa unes setmanes va emetre un comunicat en què assegurava que “ens trobem en una situació d’emergència”, atès que al juliol hi va haver un assassinat cada dos dies a dones. “Això ja no és un avís, declarem l’emergència feminista”, explicaven.

El 20 de setembre, doncs, les dones sortiran al carrer (en gairebé totes les localitats de l’Estat s’està organitzant aquesta marxa violeta) per clamar amb totes les forces per una societat sense violència masclista. “Perquè volem que el carrer i la nit també sigui la nostra. Volem sortir al carrer i que no ens violin o matin”, diu el manifest.

Per això el 20S us animem a participar en aquesta marxa violeta!

La Garriga se suma a l’emergència feminista i convoca una trobada per omplir de llum violeta la nit del 20S

A la Garriga, la concentració del 20S sortirà a les 20:30 h de la Plaça de l’Ajuntament, on es farà la lectura del manifest i es començarà una marxa fins la Plaça Can Dachs per guarnir el poble de lila.

La convocatòria és oberta i mixta, ja que es tracta d’una manifestació feminista oberta a tothom qui desitgi participar pel dret de les dones a una vida lliure de violència.

Feministes La Garriga


MANIFEST 20S

MARXA NOCTURNA 20 DE SETEMBRE! DAVANT LA BARBÀRIE, LLUM VIOLETA!

Des de Feministes la Garriga ens sumem a la crida d’Emergència Feminista impulsada per la Plataforma Feminista d’Alacant davant la barbàrie que hem viscut aquest estiu i que continuem patint i declarem l’emergència feminista també a la Garriga.

Diem prou als assassinats, parricidis, tracta, pederàstia, extorsió, desaparicions, manades, violacions. Les dones vivim amb terror. No podem ni volem esperar al 25N, no podem ni volem esperar un nou curs escolar, un nou curs polític, no podem ni volem tornar a la rutina com si res hagués passat.
Diem prou als feminicidis! 74 dones assassinades l’any 2019, 1.059 dones assassinades des de l’any 2010!

Davant de la normalització social dels feminicidis que promouen els mitjans de comunicació i la irresponsabilitat de governs i partits polítics que no situen el terrorisme masclista com el principal problema a tractar, omplirem els carrers fins que la vida de les dones sigui respectada i valorada com es mereix. Denunciem el tractament periodístic com a succés del triple feminicidi del passat dilluns 16 de setembre a Pontevedra en el que un home ha assassinat a la seva dona, cunyada i sogra davant la presència dels seus fills i la falta de resposta social i política.

És urgent i necessari demostrar que seguim lluitant contra el patriarcat! Per això, el proper 20 de setembre omplirem els carrers i la nit amb llum violeta. Davant la barbàrie, davant la foscor, la por, la intimidació, davant tot el que ens han tret, llum violeta. Totes juntes amb llanternes, espelmes, mòbils…llum violeta…sortim a lluitar contra el patriarcat.

JUNTES SOM MÉS FORTES! FEM LA NIT VIOLETA!

Article anteriorA la Garriga, caminem sota la llum de la lluna
Article següentPrimera sessió de la FilmoXarxa, aquest diumenge
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.