La Garriga també es mobilitza pel clima

0
565

El món s’enfronta a una emergència climàtica i ja se’n noten els seus efectes perniciosos: augment de la temperatura, sequera, aridesa del terreny, desastres naturals… aquesta situació empitjora per moments i científics de tot el món pronostiquen que, cap al 2050, les conseqüències de caire devastador seran irreparables. Per això, cada cop se sumen més veus per posar-hi fre d’una vegada per totes, abans no sigui massa tard.

Fridays For Future (associació fundada per l’activista Greta Thunberg) ha interpel·lat la població mundial per mobilitzar-se i protestar en massa contra el que considerem el problema més urgent que tenim damunt la taula com a societat, així que s’han programat multitud d’activitats i accions reivindicatives durant la setmana del 20 al 27 de setembre. I a Catalunya també n’hi haurà.

El punt àlgid de les protestes serà el divendres 27 de setembre, amb manifestacions a nivell global, essent Barcelona el punt de confluència de la concentració de casa nostra: a les 18 h sortirà una marxa multitudinària des de Jardinets de Gràcia fins Plaça Catalunya, on s’hi llegirà el manifest i s’hi faran diverses intervencions.

Des de Pedalem la Garriga, associació que promovem l’ús de la bicicleta com a mitjà habitual de transport, també fem una crida a desplaçar-nos fins la capital, de manera que ens trobarem el mateix divendres 27 a les 17 h a l’estació de tren del poble per anar plegats a la concentració.

A més, també hem organitzat accions con la que farem aquest dissabte 21, d’11 a 13 h, a la plaça Can Dachs, quan ens reunirem per fer pancartes per la manifestació i explicar per què ens desplacem a peu o en bici per, així, difondre entre el nostre veïnat la necessitat i alhora virtut sostenible i saludable de fer-ho d’aquesta manera.


Per altra banda, també us volem animar a assistir a la xerrada de Connectem el Vallès en bici que tindrà lloc aquest divendres dia 20, a les 17 h, a la Sala d’Actes Biblioteca Roca Umbert de Granollers per parlar-hi sobre la iniciativa d’anar “Cap a una xarxa pedalable al Vallès Oriental”, fet que dona títol a la trobada.


 

Ens hi juguem molt i, per això, hem de dedicar esforços per aturar el canvi climàtic urgentment, sensibilitzant i alhora denunciant les seves causes i causants.

Pedalem la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.