La Garriga també es mobilitza pel clima

0

El món s’enfronta a una emergència climàtica i ja se’n noten els seus efectes perniciosos: augment de la temperatura, sequera, aridesa del terreny, desastres naturals… aquesta situació empitjora per moments i científics de tot el món pronostiquen que, cap al 2050, les conseqüències de caire devastador seran irreparables. Per això, cada cop se sumen més veus per posar-hi fre d’una vegada per totes, abans no sigui massa tard.

Fridays For Future (associació fundada per l’activista Greta Thunberg) ha interpel·lat la població mundial per mobilitzar-se i protestar en massa contra el que considerem el problema més urgent que tenim damunt la taula com a societat, així que s’han programat multitud d’activitats i accions reivindicatives durant la setmana del 20 al 27 de setembre. I a Catalunya també n’hi haurà.

El punt àlgid de les protestes serà el divendres 27 de setembre, amb manifestacions a nivell global, essent Barcelona el punt de confluència de la concentració de casa nostra: a les 18 h sortirà una marxa multitudinària des de Jardinets de Gràcia fins Plaça Catalunya, on s’hi llegirà el manifest i s’hi faran diverses intervencions.

Des de Pedalem la Garriga, associació que promovem l’ús de la bicicleta com a mitjà habitual de transport, també fem una crida a desplaçar-nos fins la capital, de manera que ens trobarem el mateix divendres 27 a les 17 h a l’estació de tren del poble per anar plegats a la concentració.

A més, també hem organitzat accions con la que farem aquest dissabte 21, d’11 a 13 h, a la plaça Can Dachs, quan ens reunirem per fer pancartes per la manifestació i explicar per què ens desplacem a peu o en bici per, així, difondre entre el nostre veïnat la necessitat i alhora virtut sostenible i saludable de fer-ho d’aquesta manera.


Per altra banda, també us volem animar a assistir a la xerrada de Connectem el Vallès en bici que tindrà lloc aquest divendres dia 20, a les 17 h, a la Sala d’Actes Biblioteca Roca Umbert de Granollers per parlar-hi sobre la iniciativa d’anar “Cap a una xarxa pedalable al Vallès Oriental”, fet que dona títol a la trobada.


 

Ens hi juguem molt i, per això, hem de dedicar esforços per aturar el canvi climàtic urgentment, sensibilitzant i alhora denunciant les seves causes i causants.

Pedalem la Garriga

Article anteriorMúsica per la Salut Mental, diumenge, al Teatre de la Garriga
Article següentA la Garriga, caminem sota la llum de la lluna
Col.lectiu per la reivindicació i el desenvolupament de la mobilitat en bicicleta a la Garriga. Etiqueta’ns a #PedalemLaGarriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.