Conferència ‘La Garriga, un poble amb arrels mil·lenàries’

El proper divendres 20 de setembre (19 h), la Fundació Maurí acollirà la conferència de la doctora Margarida Genera i Monells, que sota el títol ‘La Garriga, un poble d'arrels mil·lenàries’ durà a terme aquesta xerrada com a aproximació a la història d'aquest municipi -en el context de la comarca- des dels temps prehistòrics fins a l'època romana

0
581

En aquesta ocasió ens proposem recordar, especialment, la labor de Josep Maurí, enaltint la seva faceta com a historiador, setanta anys després de la publicació del primer volum de la Història de la Garriga, que continua essent, encara avui, tot un referent.

Com a cloenda, es recordaran alguns episodis succeïts a la Garriga i a Samalús, arran de la Guerra civil. Doncs, enguany, molts dels protagonistes es convertirien en centenaris i no mereixen romandre en l’oblit.


Margarida Genera i Monells (Barcelona 1950) és arqueòloga i prehistoriadora, autora de varis llibres i professora de la Universitat d’Educació a Distància (UNED). És alhora investigadora inscrita a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i membre del Patronat de la Fundació Maurí.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.