Conferència ‘La Garriga, un poble amb arrels mil·lenàries’

El proper divendres 20 de setembre (19 h), la Fundació Maurí acollirà la conferència de la doctora Margarida Genera i Monells, que sota el títol ‘La Garriga, un poble d'arrels mil·lenàries’ durà a terme aquesta xerrada com a aproximació a la història d'aquest municipi -en el context de la comarca- des dels temps prehistòrics fins a l'època romana

0

En aquesta ocasió ens proposem recordar, especialment, la labor de Josep Maurí, enaltint la seva faceta com a historiador, setanta anys després de la publicació del primer volum de la Història de la Garriga, que continua essent, encara avui, tot un referent.

Com a cloenda, es recordaran alguns episodis succeïts a la Garriga i a Samalús, arran de la Guerra civil. Doncs, enguany, molts dels protagonistes es convertirien en centenaris i no mereixen romandre en l’oblit.


Margarida Genera i Monells (Barcelona 1950) és arqueòloga i prehistoriadora, autora de varis llibres i professora de la Universitat d’Educació a Distància (UNED). És alhora investigadora inscrita a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i membre del Patronat de la Fundació Maurí.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona.

Article anteriorCinema i passejades per apropar-nos a la pagesia del poble
Article següentEmpat de la UELG en el debut a Primera Catalana d’hoquei patins
El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari i historiador local Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la població. Ubicada en la que fou la seva casa natal, la Fundació mostra, a més d'una important selecció de materials arqueològics, importants col·leccions de pintura i escultura, un arxiu fotogràfic de 70.000 imatges de la Garriga, 2.000 fotografies en clixé de vidre, així com l'arxiu històric de la Garriga i una biblioteca especialitzada en història, amb 6.000 volums. A l'últim pis de la Fundació, s'hi pot trobar l'antic cadirat gòtic de la Catedral de Girona. (Viquipèdia).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.