Francesca Riu obre el cicle d’exposicions Petits Formats

0

LA FILANDA_espai de cració, iniciem el cicle expositiu de tardor de Petits Formats, un format creat i dissenyat per exposar fora del que entenem per espai d’art, com ara pot ser un museu o una galeria, i per fer arribar d’una manera directa l’art al públic. Ho farem amb l’exposició “Democracy. Step by Step”, de l’artista garriguenca Francesca Riu Jacas.

Democracy. Step by step

És un projecte artístic en forma manual de guerra. En nom de la llibertat i la democràcia, Estats Units, amb el suport de la resta de potències occidentals, ha instaurat una fórmula per:

  • Apropiar-se dels recursos naturals d’altri com ara el gas o el petroli, aquest últim, amb una mitjana de beneficis anuals de 160 milions de dòlars.
  • Augmentar la indústria armamentista, que mou d’entre 300 i 400 milions de dòlars anuals, posicionant-se com la 4a indústria més important del món després de la de les drogues, la prostitució i la banca.
  • Potenciar el seu model de mercat capitalista monopolista que assegurarà una expropiació constant dels esmentats recursos en favor d’occident, perpetrant les desigualtats nord-sud.

Aquests passos s’han seguit pràcticament de forma calcada en múltiples ocasions i, especialment, s’ha utilitzat a Orient Mitjà, com seria el cas d’Irak, Síria, Líbia i, més a l’ordre del dia, d’Afganistan, entre d’altres.

Tot plegat perquè, finalment, resulti un país destrossat per la guerra, dependent d’altres països, quan abans hauria tingut una forta economia nacional i, és clar, sense llibertat ni democràcia a la vista…

Sobre l’autora

Francesca Riu Jacas (La Garriga, 1990) és una artista multidisciplinar, llicenciada en Belles Arts a la UB i postgraduada en Disseny de Joieria Artística a l’Escola Massana.

El seu treball es desenvolupa des d’una òptica feminista, ecologista, anticapitalista i antiimperialista. Produeix obres on el públic hi té una presència important, realitzant instal·lacions, sovint amb materials reciclats i d’ús quotidià, a l’escala d’operativitat de l’espectador.

Tot i sent molt jove, ja té un llarg recorregut artístic i és una promesa dins del món de l’art actual, amb una extensa carrera expositiva. En destaquem algunes exposicions individuals: Centre d’Art la Rectoria, St. Pere de Vilamajor (Barcelona): Quin món tan bonic (2016); La Torre del Fanal, la Garriga (Barcelona): Des-nuada (2015); Sala d’Art Can Patalarga, Manlleu (Barcelona): Mans (2009).

Ha estat guardonada amb el primer premi al certamen “Premi d’Art Ciutat de Barcelona” (2017).

Petits formats, cicle de tardor-hivern

Les properes exposicions de PETITS FORMATS comissariades per LA FILANDA_espai de creació seguiran la fórmula que han tingut des que van començar el passat mes de febrer a funcionar a El Nou Trull de la Garriga (Pg. Dr. Vich 10); on es dedica una exposició individual durant un mes.

Estan programats artistes com David Garcia, fotògraf de moda i col·laborador en revistes com L’OFFICIEL, ELLE o VOGUE, que presentarà un projecte de fotografia en blanc i negre sobre el nu femení; les il·lustracions plenes de força i inquietants de Jordi Vacca, pintura surrealista a l’oli de la mà de Pasqual Escosa, que, després d’exposar al Museu Contemporani de Castella-Lleó, ha vingut a viure a la Garriga; tornarem a tenir fotografia d’autor sota la visió de Diana Martin, amb un projecte creat i ideat per El Nou Trull. Preparem pel mes de febrer, a més, un muntatge per celebrar el primer aniversari de PETITS FORMATS.

LA FILANDA_espai de cració

Article anteriorUna Diada decisiva
Article següentÀgora la Garriga es presenta al públic aquest dijous, amb Gonzalo Boye
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.