Concert de presentació del nou CD ‘Sardanistes garriguencs’

La cobla Mediterrània presentarà en concert el nou CD que recull 15 noves gravacions

0

El proper diumenge 4 d’agost a les 12:00 h, al Teatre El Patronat de La Garriga, es presentarà un nou disc de sardanes sota el títol ‘Sardanistes Garriguencs’, enregistrat  per la cobla Mediterrània sota direcció de Bernat Castillejo, formació que oferirà el concert de presentació (entrada gratuïta).

El nou CD, impulsat per l’Agrupació Sardanista La Garriga, compta amb sardanes d’autors locals com Marçal Ramon o Manuel Blancafort i de dedicades al poble i a la seva gent o bé escrites per persones relacionades amb la Garriga, com la compositora Narcisa Freixas, que hi visqué.

El nou CD té l’objectiu de posar en vàlua tot aquest interessant patrimoni musical, i és que els darrers anys s’han anat estrenant diverses sardanes dedicades a la població. El títol del CD fa referència a la sardana ‘Sardanistes garriguencs’, estrenada fa 3 anys en motiu del 60è Aplec, obra del compositor garriguenc Marçal Ramon. Sota aquest nom va sorgir, a poc a poc, el recull de sardanes que composen la gravació, sardanes estrenades fa poc juntament amb d’altres més antigues i recuperades d’arxius.

El disc conté 14 sardanes: Sardanistes garriguencs, de Marçal Ramon; La il·lusió de la Garriga, de Tomàs Gil i Membrado; Dolça Catalunya, de Narcisa Freixas; Segador-Barret de palla, de Manuel Blancafort; Julieta, de Francesc Juanola; Recordem a Josep Maurí, d’Antoni Guinjoan; Gresolet, de Marçal Ramon; L’Aguilà de la Garriga, de Miquel Tudela; Recordant la Margarida, de Miquel Tudela; A l’amic Albert Benzekry, d’Antoni Guinjoan; L’avi Barbé, d’Antoni Mas; Cor estimat, de Joan Làzaro, Un bon garriguenc, de Carles Sagarra i una sardana nova del compositor Marçal Ramon que s’estrenarà durant el concert.

Cal destacar que és la primera vegada que es grava la sardana Dolça Catalunya de la compositora modernista Narcisa Freixas, qui va viure a la Garriga, així com també s’estrenarà la sardana Segador-Barret de palla, de Manuel Blancafort, una sardana inèdita d’aquest gran compositor garriguenc.

A part de les 14 sardanes, tanca el disc l’enregistrament dels Goigs a llaor de la Verge de Puiggraciós, de mossèn Adjutori Vilalta, arranjats per a cobla pel compositor Jesús Ventura.

El volum l’edita Picap i se n’ha fet una tirada de 500 exemplars. Es podrà comprar el dia del concert de presentació o a través de l’Agrupació Sardanista La Garriga i via el correu electrònic a agrupaciosardanistalagarriga@gmail.com. El seu preu és de 10 €.

Aquest disc ha estat una realitat gràcies a una campanya de mecenatge de vàries entitats com la Fundació Maurí, la Coral Aliança, la Fundació Manuel Blancafort o la Confederació Sardanista de Catalunya, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Garriga, Músics per la Cobla, així com la col·laboració de vàries famílies garriguenques.

Agrupació Sardanista La Garriga

Article anteriorOrdre del dia del Ple municipal de juliol de 2019
Article següentLes nostres demandes al nou equip de govern
L'Agrupació Sardanista la Garriga fomenta la sardana i la música de cobla al nostre poble.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.