Actes centrals dels 50 anys de la Fundació Maurí

Divendres 12 i dissabte 13 de juliol tindrà lloc la presentació d’un llibre, sardanes, jazz i una exposició de dibuixos a la Fundació Maurí

0

El proper divendres 12 de juliol, la musicòloga Anna Costal presentarà a la sala d’actes de la Fundació el seu darrer llibre ‘Això no és una biografia de Pep Ventura’, on la musicòloga despulla el mite del qui fou emblema i estructurador de la sardana, Pep Ventura i Casas i l’enllaça amb la ciutat de Figueres de l’època, descobrint-ne la seva faceta més real i autèntica.

Seguidament, al carrer de Cardedeu a les 9 del vespre tindrà lloc una ballada de sardanes amb la cobla La Principal del Llobregat, una de les millors cobles del país que enguany celebra el seu 90è aniversari. L’acte comptarà amb un concurs de colles improvisades, coca i cava per a tothom i on s’interpretarà la sardana ‘Recordem a Josep Maurí’ del compositor Antoni Guinjoan. Durant la ballada de sardanes, la fundació obrirà també les seves portes per a ser visitada.  

Dissabte 13 de juliol a les 8 del vespre, s’inaugurarà l’exposició de dibuixos de l’artista David Casallachs (la Garriga 1977), una mostra dels seus últims retrats on estilitza les formes acostant-se al modernisme i a l’abstracció. Seguidament, tindrà lloc un concert de jazz als jardins de la Fundació amb FULANA’S JAZZ TRIO. Un conjunt format per Joan Solana, als teclats i al sintetitzador, Josep Colls al baix i Pau Picornell a la bateria.


 

Anna Costal i Fornells (Girona, 1981) és doctora en musicologia i professora a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Forma part del grup de recerca Interpretació i Creació Musicals (2017 SGR 788) i s’ha especialitzat en el patrimoni musical català. Ha publicat diversos llibres com a autora –l’últim, Això no és una biografia de Pep Ventura (Editorial Gavarres, 2018)– i coautora –Xavier Cugat i Mingall (Ajuntament de Girona, 2016) o Els cantadors del Pallars. Cants religiosos de la tradició oral als Pirineus (Rafael Dalmau, 2010). Actualment també és tenora i representant de la Cobla Vila d’Olesa.

David Casallachs Neix a La Garriga l’any 1977 i fa els primers passos acadèmics de la mà del Tintorer, ubicada en aquell temps al Passeig dels Til.lers de la Garriga. Actualment viu i treballa a Barcelona. Casallachs és un dibuixant fascinat amb les mirades i expressions congelades en el temps; d’on s’ha quedat amb el que més l’interessa dels rostres, ja sigui per elecció o per decisió. 


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona. Aquest 2019 celebra els 50 anys de la seva creació organitzant diferents actes.

Article anteriorAixí queda el nou Ajuntament
Article següentAquest estiu neix una nova iniciativa per a músics de la Garriga
El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari i historiador local Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la població. Ubicada en la que fou la seva casa natal, la Fundació mostra, a més d'una important selecció de materials arqueològics, importants col·leccions de pintura i escultura, un arxiu fotogràfic de 70.000 imatges de la Garriga, 2.000 fotografies en clixé de vidre, així com l'arxiu històric de la Garriga i una biblioteca especialitzada en història, amb 6.000 volums. A l'últim pis de la Fundació, s'hi pot trobar l'antic cadirat gòtic de la Catedral de Girona. (Viquipèdia).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.